Neem Stichting HWMCO-Nederland & NiCA Foundation op in uw testament
Ook na uw leven kunt u een groot verschil maken voor de kansarme kinderen in Oeganda die wij een menswaardig toekomstperspectief bieden.

Wat wij doen met uw nalatenschap
We stellen alles in het werk om, samen met ons Oegandese team, kinderen binnen ons werkgebied, Kabale District, van betere faciliteiten, kennis en vaardigheden te voorzien die hun mogelijkheden voor een zelfredzaam bestaan vergroten. We bieden onze hulp op een zodanige manier aan dat grote groepen kinderen er profijt van hebben. In sommige gevallen richten we onze hulp juist op ouderen. Op onze pagina ‘Huidige doelen en gerealiseerde doelen’ kunt u precies lezen wat we sinds de start van onze stichting al bereikt hebben.

Alle financiële steun die we ontvangen wordt door ons uiteraard enorm gewaardeerd. Iedere schenking, klein of groot, zorgt ervoor dat we meer kansarme kinderen op weg kunnen helpen; niet alleen vandaag of morgen, maar ook in de toekomst.

We zijn er trots op dat we met de hand op ons hart kunnen garanderen dat binnen onze stichting niets aan de zogenoemde strijkstok blijft hangen. Hoe we dat bewerkstelligen kunt u hier op onze website lezen.

De relatie tussen HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
NiCA Foundation is de in Oeganda geregistreerde dochter van Stichting HWMCO-Nederland. Voluit ‘Nicky’s Care for Africa’ is de foundation genoemd naar Nicky, de overleden zoon van Yvonne en Marc Verhagen, die de beide stichtingen hebben opricht. Yvonne is voorzitter en beschouwt haar liefdadigheidswerk in Oeganda haar levenswerk. NiCA Foundation is dus een eerbetoon aan Nicky, die ook van Afrika hield en er maar wat graag geholpen zou hebben. Hij had erg te doen met de arme bevolking van Afrika, maar was ook geïntrigeerd door de in het wild levende dieren op het continent. Met name berggorilla’s fascineerden hem. Daarvan is de grootste nog in leven zijnde populatie te vinden in Bwindi Impenetrable National Park in het zuidwesten van Oeganda, waar NiCA Foundation zich ook bevindt.

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation zijn dus direct en exclusief met elkaar verbonden; een nalatenschap aan HWMCO-Nederland komt altijd volledig ten goede aan NiCA Foundation.

Wat te doen als u wilt nalaten aan Stichting HWMCO-Nederland & NiCA Foundation?
U kunt een testament laten opmaken of laten aanpassen door een notaris. Hierin kunt u opnemen op welke manier u aan onze stichting wilt nalaten. Aangezien wij een ANBI erkenning hebben hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw schenking komt dus 100% ten goede aan onze stichting.

U kunt op de volgende manieren aan ons nalaten:
– Stichting HWMCO-Nederland & NiCA Foundation als (mede) erfgenaam benoemen. Daarbij geeft u aan welk percentage u aan onze stichting wilt nalaten.
– Een legaat aan onze stichting in uw testament opnemen. Een legaat kan een bepaald geldbedrag of een specifiek goed zijn.

Er is de mogelijkheid om een test voor uw specifieke situatie te doen via de volgende handige tool: https://www.testamenttest.nl/doe-de-test
Hier kunt u uw situatie invullen en krijgt u vervolgens advies op maat omtrent uw testament.

De rol van de notaris
Voor het maken of wijzigen van een testament moet u naar een een notaris. U kunt een notaris in uw buurt vinden via https://www.notaris.nl  of u kunt bellen met de notarislijn: 0900-3469393.
Als u onze stichting wilt opnemen in uw testament zijn voor de notaris de volgende gegevens van belang: Stichting HWMCO Nederland, gevestigd te Uden, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 67367003.

Persoonlijk contact
Natuurlijk begrijpen wij het belang van persoonlijk contact als het om uw nalatenschap gaat. Misschien wilt u meer informatie, stelt u een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij ons op prijs, of wilt u nalaten voor een specifiek doel. Dat is allemaal mogelijk. Aarzelt u niet om contact op te nemen met Yvonne Verhagen (06 11 51 16 58) of Marc Verhagen (06 10 98 25 83). U kunt erop vertrouwen dat uw nalatenschap aan onze stichting wordt aangewend zoals u dat voor ogen heeft.

Heeft u ons al opgenomen in uw testament?
Wij waarderen het als we dit nu al mogen weten en willen u graag persoonlijk bedanken. Uiteraard behandelen we alle informatie vertrouwelijk.