Doneer uw leesbril.

Inmiddels is het een vertrouwd gebruik geworden om op onze reizen naar Oeganda leesbrillen mee te nemen die wij aldaar uitreiken aan mensen die daar behoefte aan hebben. De ervaring leert ons dat er met name vraag is naar standaard leesbrillen met een sterkte van +1.0 tot +2.5. De leesbrillen zoals die in Nederland bij Hema, drogisterijen, supermarkten enz. worden verkocht blijken voor dit doel ook uitermate geschikt.

Mocht u thuis nog ergens een dergelijke leesbril hebben die u niet meer gebruikt en die nog in goede staat verkeert, dan hopen wij dat u die naar ons wilt opsturen, opdat wij daarmee iemand in Oeganda een heel groot plezier kunnen doen.

 

U kunt de bril opsturen naar:

Stichting HWMCO-Nederland
Promenade 93
5401 GM UDEN

Bij voorbaat hartelijk dank!

 

Marktplaats

HWMCO-Nederland heeft een account op Marktplaats. Voor een ieder die iets te verkopen heeft en bereid is de opbrengst daarvan (deels) aan HWMCO te doneren, kunnen wij het bewuste artikel adverteren.

Vanuit het hele land kan hiervan gebruik gemaakt worden. Het artikel blijft in principe bij de eigenaar en de koper haalt het daar op. Vooraf worden in goed overleg afspraken gemaakt over de eventuele verdeling van de opbrengst.

Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan verzoeken wij u vriendelijk een e-mail te sturen naar hwmco-nederland@outlook.com

NB: het bovenstaande is alleen van toepassing op artikelen die gratis geadverteerd kunnen worden.

 

Geef gebruikt gereedschap een tweede kans!

Als u gereedschap heeft dat u niet meer gebruikt, omdat het bijvoorbeeld kapot of verouderd is, gooit u het dan niet zomaar weg. Vaak kan het in speciaal voor dit doel in het leven geroepen, door vrijwilligers gerunde, werkplaatsen prachtig worden gereviseerd, zodat het in een ontwikkelingsland een tweede leven kan krijgen. De mensen aldaar zijn er ontzettend dankbaar voor, aangezien het voor hen vaak zeer moeilijk is om over geschikte gereedschappen te beschikken.

Mocht u dus gereedschap hebben dat u zelf niet meer gebruikt, neemt u dan gerust, hetzij per e-mail (hwmco-nederland@outlook.com) of telefonisch (06-11511658), contact met ons op. Wij kunnen u dan verwijzen naar één van deze werkplaatsen die zich verspreid over het land bevinden.

 

Over andere manieren waarop u ons kunt helpen onze doelen te bereiken kunt u lezen in, ‘Hoe u kunt helpen’.
Elke bijdrage, klein of groot, wordt door ons enorm gewaardeerd!

 

HWMCO-Nederland & NiCA-Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’