Nieuwe kano ter beschikking gesteld aan docententeam Burimba Primary School

posted in: Uncategorized | 0

Please click here to read this post in English

 

Op verzoek van de directeur van Burimba Primary School hebben wij onlangs een splinternieuwe kano aan de school ter beschikking gesteld om het voor een aantal docenten van de school mogelijk te maken zich voor woon-/werkverkeer over Lake Bunyonyi te verplaatsen.

Burimba Primary School is één van de scholen die wij steunen. De school bevindt zich bovenop de Lake Bunyonyi omringende bergen en de leerlingen komen allemaal uit de directe omgeving; zij hoeven zich niet op het meer te begeven om de school te bereiken. Echter, een klein groepje docenten moet wel degelijk dagelijks het meer oversteken om bij school te komen. Tot nu toe betaalden zij daartoe van hun geringe salaris dagelijks een bedrag voor een kanodienst. Bovendien lukte het hen op deze manier vaak niet om de school op tijd te bereiken, wat uiteraard ten koste ging van de lestijd voor de leerlingen.

De meest veilige manier om het meer over te steken is uiteraard per motorboot, echter gezien de brandstofkosten die daarmee gepaard gaan is het geen optie om die voor een dergelijk klein groepje mensen op gezette tijden in te zetten.

De door onze stichting gratis ter beschikking gestelde kano wordt door de betreffende leraren gezamenlijk gebruikt om dagelijks het meer over te steken naar en van de school. Niet alleen hoeven zij dus niet langer van hun salaris voor vervoer over het meer te betalen, ook kunnen zij nu het maximale aantal uren lesgeven.

Samen met de kano hebben wij ook het aantal benodigde life jackets ter beschikking gesteld. Een veiligheidseis van onze stichting is dat een ieder die zich in één van onze kano’s over het meer verplaatst te allen tijde een life jacket draagt.

Met de ter beschikking stelling van deze kano zorgen wij voor een betere financiële situatie voor de betreffende docenten alsmede een groter aantal beschikbare lesuren voor hun leerlingen.

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

 

Leave a Reply