Bliksemafweer voor de gebouwen van Kasinde Primary School

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here if you prefer to read this post in English.

 

Onlangs hebben we de drie schoolgebouwen van Kasinde Primary School van bliksemafweer voorzien. Kasinde Primary School behoort tot de scholen die wij steunen en heeft zo’n 400 leerlingen.

De school bevindt zich afgelegen bovenop de Lake Bunyonyi omringende steile heuvels en er is een reëel gevaar voor blikseminslag. Zo werd begin 2022 Mwendo Primary School, een andere hoog gelegen school in het gebied die wij steunen, door de bliksem getroffen met vervelende gevolgen: 11 van hun jongste leerlingen moesten met brandwonden behandeld worden in het ziekenhuis en uiteraard was er de nodige materiele schade. Sindsdien zat de angst bij de leerlingen er flink in, totdat we eerder dit jaar ook op hun gebouwen bliksemafweer hebben geïnstalleerd.

Mede namens de directeur van Kasinde Primary School, de heer Bananuka, zijn team, en alle leerlingen, bedanken wij onze trouwe donateurs voor hun gulle donaties die deze investering mogelijk hebben gemaakt.

Om meer hulp in ons werkgebied in Oeganda te kunnen bieden zijn wij volledig afhankelijk van donaties.
Ook uw bijdrage, hoe klein ook, maakt een verschil!
Op deze pagina van onze website vindt u meerdere manieren om ons te helpen onze doelen te realiseren.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

Leave a Reply