Schoolmaterialen uitgedeeld aan de leerlingen van Kabirago Primary School

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here for the English translation of this post.

 

Begin deze maand hebben we basisschoolmaterialen (schriften, pennen, potloden en rekensets) uitgedeeld aan alle 555 leerlingen van Kabirago Primary School. Ook hebben we de teams van de school voorzien van een set schoolboeken die onmisbaar voor hen zijn om kinderen voor te bereiden op hun examens. Kabirago Primary School is nieuw toegevoegd aan de scholen die wij steunen. Andere scholen zijn Burimba Primary School, Mwendo Primary School, Kasinde Primary School en Kitooma Primary School.

Helaas, zoals ook vermeld in dit eerder op onze website geplaatste artikel over onderwijs in Oeganda, is er van het gratis bijwonen van basisschoolonderwijs voor alle kinderen, zoals dat al sinds 1997 de bedoeling is, bepaald geen sprake! Basisschoolmaterialen zoals hierboven vermeld worden niet gratis verstrekt door de Oegandese overheid. Doch voor het grote aantal kinderen dat behoort tot de arme gezinnen, die de overgrote meerderheid vormen op het platteland van Oeganda, zijn de materialen niet te betalen.

De schoolmaterialen die we uitdelen zijn erg nuttig voor de kinderen, omdat ze hen in staat stellen om tijdens de lessen aantekeningen te maken, die ze vervolgens thuis kunnen herlezen voor een beter begrip van de lesstof. Volgens feedback die we van scholen hebben gekregen, zorgt het beschikken over deze basisschoolmaterialen voor een zichtbare verbetering van de leerprestaties van de kinderen. Een verbetering die de kinderen uiteindelijk zal helpen om hun Primary School Certificate te bemachtigen, wat weer essentieel is voor hen is om voor zichzelf te bouwen aan een menswaardig toekomstperspectief!

Zie de trotse en blije gezichten van de leerlingen van Kabirago Primary School in de foto slider hieronder!
Foto credits: FOCUS FILMS Kabale – Nåbååså Criseñt.

 

Gezien het bewezen prachtige resultaat dat het verstrekken van basisschoolmaterialen aan basisschoolleerlingen heeft, zal dit natuurlijk onderdeel van onze doelstellingen blijven. Voor het realiseren van onze doelen zijn wij volledig afhankelijk van giften en donaties.

Ook u kunt het onderwijs in ons werkgebied steunen door vandaag nog een donatie te doen!

Voor elk bedrag van €2,50 (voor een leerling in een lagere klas) of €5,- (voor een leerling in een hogere klas) kunnen we een set basisschoolmaterialen kopen voor één leerling.

Binnenkort op onze website: 30.000 liter regenwateropvang voor Kabirago Primary School!

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply