Jackfruit, de grootste boomvrucht ter wereld, groeit ook in Oeganda!

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here if you prefer to read this post in English.

 

Jackfruit is een tropische boomvrucht die tot dezelfde plantenfamilie behoort als vijgen en moerbeien.

Onder zijn dikke, hobbelige groene schil zit een draderig geel vruchtvlees dat je rauw of gekookt in een verscheidenheid aan gerechten kunt eten; de zaden zijn ook eetbaar.

Jackfruit is zowel de naam van de vrucht als van de boom waaraan hij groeit. De vrucht groeit zowel aan de takken als aan de stammen van bomen, die wel 30 meter hoog kunnen worden. Een jackfruit kan wel 20 kilo of zelfs meer wegen, en is daarmee de grootste boomvrucht ter wereld. De vrucht staat bekend om zijn uiterlijk dat aan een dinosaurus-ei- doet denken en de enigszins vreemde geur als hij volledig rijp is.

Naarmate de vruchten rijper worden, worden zij van binnen donkerder oranjegeel en wordt de smaak zoeter. Rijpe jackfruit heeft een zoete, tropische fruitsmaak die heerlijk is als tussendoortje of toegevoegd wordt aan zoete gerechten. Eenmaal, smaakt het naar een mix van ander tropisch fruit zoals bananen, mango’s en ananas.

Jackfruit is erg voedzaam. Het zit vol essentiële vitamines en wordt genoemd als een goed alternatief voor bepaalde vleessoorten.

Kortom: een must om te proeven tijdens een bezoek aan Oeganda!

(Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten)

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

 

Leave a Reply