Toiletgebouw voor Burimba Primary School

posted in: Uncategorized | 0

 

You prefer English? Please click here.

 

Na Kasinde Primary School heeft nu ook Burimba Primary School een splinternieuw toiletgebouw gekregen; toiletgebouwen van dit type worden ‘5 Stance VIP (Ventilated Improved Pit) latrines’ genoemd. In dit eerder geposte artikel is meer te lezen over 5 Stance VIP latrines en de constructie ervan.

Burimba Primary School behoort tot de scholen die wij steunen. Het was de eerste school waar wij in 2021 een regenwateropvanginstallatie hebben aangelegd; we hebben er zowel in 2021 als in 2022 schoolmaterialen uitgedeeld, en in 2022 hebben we aan de oudere meisjes wasbaar maandverband verstrekt. De school bevindt zich afgelegen bovenop de Lake Bunyonyi omringende heuvels en telt ongeveer 300 leerlingen. Zoals te zien is op de foto in onderstaande slider, beschikte de school voorheen over een oud en vervallen toiletgebouwtje waarmee ze het jarenlang hebben moeten stellen.

 

Onze dank gaat uit naar de stichtingen, waaronder Stichting Den Brinker, die dit project financieel mogelijk hebben gemaakt; ook bedanken wij uiteraard constructeur Erasmus Mutana, die met hulp van assistenten opnieuw fantastisch werk heeft afgeleverd. Niet in de laatste plaats bedanken wij ook de Burimba gemeenschap die op een geweldige manier zijn steentje heeft bijgedragen!

Officiële ingebruikname
Afgelopen week heeft de officiële ingebruikname van het toiletgebouw plaatsgevonden in aanwezigheid van enkele vertegenwoordigers van de lokale overheid, een vertegenwoordiger van de plaatselijke kerk, team en leerlingen van Burimba Primary School, constructeur Erasmus Mutana en natuurlijk onze Oegandese managers Noah en Aaron .

Tijdens de bijeenkomst, waarbij veel dankwoorden werden gesproken, werden de leerlingen van de school ook herhaaldelijk gewezen op het grote belang van onderwijs voor hun toekomst. In Oeganda verlaten veel leerlingen als gevolg van een combinatie van armoede en onwetendheid de basisschool zonder diploma, wat hen ernstig belemmert in het bouwen aan een menswaardig toekomstperspectief voor hen. Voor meisjes is er het bijkomende probleem van menstruatie armoede, waarvoor wij als stichting actief oplossingen proberen aan te dragen.

Veel plezier met het bekijken van onderstaande foto slider en de video’s, waarin de directeur van Burimba Primary School en een leerling ons werk waarderen. Zowel voor de video’s als de foto’s in de slider bedanken wij FOCUS FILMS KABALE in de persoon van Nåbååså Criseñt!

 

Mocht u ons na het lezen van dit artikel ook willen helpen om meer doelen te bereiken, bezoekt u dan de sectie ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt door ons altijd zeer gewaardeerd!

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

Leave a Reply