Het is een vertrouwd gebruik geworden: uit Nederland meegebrachte leesbrillen voor de lokale bevolking

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here for the English translation.

 

Net als voorgaande keren hebben we ook tijdens de meest recente periode die we met ons team in Oeganda hebben doorgebracht (juli/augustus 2022) uit Nederland meegebrachte leesbrillen verstrekt onder de lokale bevolking.

Met onze boot hebben we een groep belangstellenden naar onze locatie vervoerd; veel anderen vonden de weg naar ons te voet. Elke keer weer raakt het ons om de blijdschap op de gezichten van mensen te zien als ze beseffen dat ze de krant of hun zakbijbel weer kunnen lezen met behulp van de juiste leesbril voor hen.

Deze keer vertelde een mevrouw ons dat ze helemaal niet kon lezen, maar dat ze veel handwerkte; omdat het voor haar steeds moeilijker werd om daarbij de draad in de naald te krijgen, hoopte ze dat een leesbril uitkomst zou bieden. We hebben haar naald en draad verstrekt om met verschillende leesbrillen te kunnen testen of die behulpzaam voor haar waren. En er werd een goede match gevonden… ze kon huiswaarts keren met de juiste leesbril voor haar!

Behalve één man die we niet konden helpen, en die we hebben aangeraden een oogarts te bezoeken, gingen alle mensen die om een leesbril kwamen met een voor hen passende bril naar huis.

 

We willen ook in de toekomst mensen die daarmee geholpen zijn een leesbril blijven verstrekken. Daartoe verwelkomen wij graag uw tweedehands enkelvoudige leesbril, in goede staat en met vermelding van de sterkte; gezien het grote succes van deze activiteit en de toenemende vraag naar leesbrillen, werven wij vanaf nu ook fondsen voor dit doel om ons staat te stellen ook nieuwe leesbrillen aan te kopen.

Elke donatie voor dit doel, hoe klein of groot ook, wordt door ons als altijd zeer op prijs gesteld!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

Leave a Reply