Dringende roep om hulp: gezin aan Lake Bunyonyi is alles kwijt als gevolg van woningbrand!

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English

 

Onlangs, op zondag 18 september, is de woning van Francis Ruyumbu (65) en zijn gezin onherstelbaar beschadigd als gevolg van brand. Het gezin bestaat uit Francis, zijn vrouw Hope, hun 8 kinderen en 4 kleinkinderen. Het echtpaar en de meeste kinderen waren niet thuis toen de brand uitbrak. Bij thuiskomst troffen ze het huis brandend aan en mensen uit de omgeving waren al begonnen met het blussen van de brand met alle middelen die ze daartoe tot hun beschikking hadden. De exacte oorzaak van de brand is niet bekend, maar de twee kinderen die in de buurt van het huis in de tuin aan het werk waren, hebben verklaard dat ze de eerste rook uit een slaapkamer zagen komen. Het komt in het gebied vrijwel nooit voor dat een huis afbrandt. De schok voor het gezin en hun omgeving is dan ook enorm!

Het huis is 17 jaar geleden in fases gebouwd van geld waar het stel samen jarenlang hard voor had gewerkt. Het gezin is niet alleen hun huis kwijt, maar ook alles daarin. Alle meubels, alle kleding, voedsel dat ze hadden opgeslagen, al hun bezittingen zijn letterlijk in rook opgegaan. Het gezin blijft achter met alleen de kleren die ze die dag droegen, en is gedwongen om op de vloer van hun keuken te slapen; in Oeganda is de keuken meestal een gebouwtje in de directe omgeving van het huis; sommige van hun kinderen mogen tijdelijk in het bezoekershuis van de plaatselijke kerk slapen.

Onderstaande video is tijdens de brand door een omstander gemaakt:

 

 

Wij bedanken FOCUS FILMS Kabale voor het exclusief voor HWMCO-Nederland & NICA Foundation maken van onderstaande video’s en foto’s:

 

 

 

Meer videos met betrekking tot deze afschuwelijke brand zijn hier te zien.

Gezien het uitzonderlijke karakter van deze in en in trieste gebeurtenis willen wij als stichting een gebaar maken om het getroffen gezin te helpen hun leven weer op de rails te krijgen.

Wilt u helpen met een donatie? Dat kan op de volgende manieren:

  • Het bedrag overmaken naar onze bankrekening,
  • NL56 INGB 0007 748536 ten name van Stichting HWMCO-Nederland.
  • De PayPal donatieknop op onze website gebruiken, of het bedrag handmatig middels PayPal overmaken naar
    hwmco-nederland@outlook.com.

Elke donatie, klein of groot, is van harte welkom!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply