Schoolmaterialen voor 1400 kinderen op 4 basisscholen

posted in: Uncategorized | 0

 

This article can here be read in English.

 

Eén van de activiteiten tijdens de recente periode die we als het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland & NiCA Foundation hebben doorgebracht, was het uitdelen van schoolmaterialen aan 1400 leerlingen van vier basisscholen. Kinderen van Burimba Primary School, Kasinde Primary School, Kitooma Primary School en Mwendo Primary School hebben schriften, pennen en potloden ontvangen. Bij de twee scholen waar we in december 2021 niet waren geweest, Kasinde Primary School en Kitooma Primary School, hebben de kinderen ook wiskundesets gekregen. Ook hebben de teams van die twee scholen een set methodeboeken, nodig om leerlingen voor te bereiden op hun examens, ontvangen. Op alle vier de scholen hebben we eerder regenwateropvangsystemen aangelegd.

Door de momenteel ook in Oeganda snel stijgende prijzen is het de laatste maanden voor velen alleen nog maar moeilijker geworden om basis schoolmaterialen zoals pennen, potloden en schriften te kopen. Zoals in dit eerder gepubliceerde artikel te lezen is, worden de materialen in Oeganda niet gratis door de overheid ter beschikking gesteld.

Op één van de scholen waar we de schoolmaterialen brachten, liet men ons een klein en heel dun notitieboekje zien dat in twee delen was gescheurd. Er werd ons verteld dat dit een manier is van sommige ouders is om het geringe dat ze zich kunnen veroorloven onder hun kinderen te verdelen; op die manier hebben ze in ieder geval toch iets ter beschikking om aantekeningen te maken van alle vakken waarin ze les krijgen.

Op de scholen waar we de materialen ook in december 2021 hadden verstrekt, ontvingen we feedback dat de leerprestaties van de kinderen zichtbaar verbeterd waren, omdat het bezit van de schriftjes hen in staat stelt aantekeningen te maken die ze vervolgens thuis kunnen nalezen voor een beter begrip.

In de onderstaande foto sliders vindt u een compilatie van prachtige foto’s gemaakt tijdens het uitdelen van de schoolmaterialen op de vier scholen:

 

Ook is in ‘Videos HWMCO-Nederland’ een filmpje te zien van enthousiast zingende leerlingen van Kitooma Primary School.

Wij danken onder andere Stichting Trap-In Uden, PJ Rogaar Stichting en Solidariteitswerkplaats Uden voor het financieel mogelijk maken van dit project!

Als u na het lezen van het bovenstaande ook wilt bijdragen aan een waardige toekomst voor kinderen in ons werkgebied, bezoek dan de pagina ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website.

Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt door ons altijd zeer gewaardeerd!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

Leave a Reply