Momenteel bouwen we 20 regenwateropvangsystemen van 5.000 liter in dorpen.

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English.

 

Als onderdeel van ons doel om in schoonwaterfaciliteiten te investeren, hebben we begin dit jaar een eerste regenwateropvangtank van 5.000 liter aangelegd bij het huis van een weduwe die in Lake Bunyonyi omringende heuvels woont. Het was voor de oude vrouw erg zwaar om voor water uit het meer steeds weer het lange, vooral steile pad helemaal naar beneden te moeten lopen en daarna weer omhoog met een zware jerrycan; een hele grote last voor haar waaraan nu, met de bouw van de tank bij haar huis, een einde is gekomen; ook de dorpelingen om haar heen maken gebruik van de tank.

Dit eerste exemplaar was een test; naar aanleiding van de positieve feedback die we hebben ontvangen, hebben we besloten om de bouw van deze tanks definitief toe te voegen aan onze doelen. Inmiddels beschikken we over voldoende fondsen om er 20 te kunnen aanleggen. Bij het selecteren van locaties speelt de aanwezigheid van ouderen en/of kwetsbaren in een dorp een grote rol.

Het is onze bedoeling om de enyungus voornamelijk te bouwen op afgelegen dorpslocaties die niet of nauwelijks bereikbaar zijn voor een vrachtwagen. Locaties waar de grotere regenwateropvangsystemen zoals we die op scholen installeren (met kunststof binnentank) dus geen optie zijn. En waar bovendien het gebruik van de tanks veel kleinschaliger is dan op een school. De kosten per systeem zijn beduidend lager dan die van een groter regenwateropvangsysteem met kunststof binnentank. Voor scholen, waar zich honderden kinderen bevinden en waar de kans op (ernstige) schade aan een tank vele malen groter is, houden we vast aan de systemen zoals we die al meerdere keren hebben geïnstalleerd.

In de slider hieronder zijn foto’s te zien van afgeronde enyungus. Meer foto’s zullen worden toegevoegd naarmate het project vordert.

 

Wij bedanken constructeur Erasmus Mutuna voor zijn fantastische werk! Voor het financieel mogelijk maken van deze investering gaat onze dank o.a. uit naar Stichting De Carolusgulden.

Wilt u ons ook helpen onze doelen te bereiken, bezoekt u dan de pagina ‘Hoe u kunt helpen’ op deze website. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt door ons altijd zeer gewaardeerd!

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply