Team manager Noah Mubangizi verkozen tot voorzitter van de Vereniging van eigenaren en bestuurders van motorboten aan Lake Bunyonyi

posted in: Uncategorized | 0

 

This post is here available in English.

 

Als het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland & NiCA Foundation feliciteren wij Noah met zijn aanstelling als voorzitter van de Vereniging van eigenaren en bestuurders van motorboten aan Lake Bunyonyi.

Noah zal gedurende drie jaar voorzitter van de vereniging zijn. De in 1982 opgerichte vereniging behartigt en coördineert de belangen van eigenaren en bestuurders van motorboten, zoals werkomstandigheden, veiligheid en ook ontwikkeling. Het aantal leden bedraagt meer dan 80.

De vereniging:
– draagt zorg voor de werkomstandigheden van haar leden en ziet erop toe dat deze in overeenstemming zijn met eisen zoals die door regering en politie gesteld worden;
– is verantwoordelijk voor het gedrag van zowel bootbestuurders als passagiers met het oog op veiligheid en uniforme tarieven voor het vervoer over het meer;
– helpt haar leden financieel via haar spaar- en kredietsysteem. Leden verzamelen wekelijks onderling 500.000 UGX en geven dat bedrag bij wijze van lening aan één lid dat het op dat moment dringend nodig heeft; de begunstigde wordt vervolgens geacht het bedrag in wekelijkse termijnen af te lossen; alle leden komen hiervoor (bij toerbeurt) in aanmerking.

Wij wensen Noah een succesvolle tijd als voorzitter van de vereniging!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

Leave a Reply