Geweldig nieuws over de Batwa: de pootaardappelen doen het goed!

posted in: Uncategorized | 0

 

This article can here be read in English.

 

We zijn erg blij te kunnen melden dat de pootaardappelen die we de Batwa enkele maanden geleden hebben gebracht, goed groeien en binnenkort en binnenkort geoogst kunnen worden. Een geweldig resultaat zelfs, want door de huidige enorme droogte in Oeganda dreigen veel oogsten totaal te mislukken.

Begin dit jaar hebben we hen ook tuingereedschappen gegeven als eerste stap op hun pad naar zelfredzaamheid. De gereedschappen hebben hen geholpen bij het telen van de aardappelen en stellen hen ook in staat om op het land van anderen werkzaamheden te verrichten en zo een klein inkomen te verwerven. Met het oogstseizoen nu voor de deur en wetende dat hun aardappelen zo goed gegroeid zijn, hebben we hen onlangs voor de laatste keer noodvoedsel gebracht.

En er is nog meer goed nieuws! Nu het toerisme in Oeganda weer aan het opbloeien is, hebben de Batwa ook weer toeristen kunnen verwelkomen. Toerisme is jarenlang hun belangrijkste overlevingsmiddel geweest, totdat Covid uitbrak en het toerisme volledig instortte, waardoor voor hen al snel in een noodsituatie ontstond.

De afgelopen weken kon ook onze Oegandese Manager Noah, die een zeer ervaren gids in ons werkgebied is, de Batwa twee keer bezoeken met toeristen die ervoor hadden gekozen om met ons een rondleiding over Lake Bunyonyi te maken. Onderstaande video’s en foto’s stralen blijdschap en nieuwe hoop uit!

 

 

We zullen de situatie van de Batwa natuurlijk blijven volgen terwijl ze zich verder ontwikkelen op hun pad naar zelfredzaamheid.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

Leave a Reply