Eindelijk kunnen we ook onze zwemlessen binnenkort definitief hervatten!

posted in: Uncategorized | 0

 

 

This article is also available in English.

 

 

Eén van de activiteiten die we eerder dit jaar, gedurende de weken die we als team met elkaar hebben doorgebracht, hebben georganiseerd was de allereerste zwemles van het nieuwe jaar. Gedurende de afgelopen twee jaar dat de scholen in Oeganda als gevolg van Covid-19 gesloten waren, was het ook niet toegestaan om zwemlessen in ons instructiezwembad te organiseren. Echter, het vooruitzicht dat de scholen op 10 januari (tevens de start van het nieuwe schooljaar) weer open gingen, maakte het voor ons mogelijk deze eerste les organiseren.

Aangezien het dus weer de allereerste zwemles na lange tijd was, hebben we er een feestelijk tintje aan gegeven door heel veel kinderen uit de gemeenschap een kans te geven om, in kleine groepjes, een korte les te kunnen ervaren. Voor diverse jonge kinderen was dit hun allereerste kennismaking met zwemles. De foto’s in de slider hieronder geven prachtig weer hoe blij en opgetogen de kinderen waren!

Na afloop van de les hebben we de kinderen vanwege de feestelijke aangelegenheid niet alleen zoals gewoonlijk een snee brood en warme thee gegeven, doch daarbovenop ook een banaan en een gekookt eitje, en tot slot nog een lolly. Zwemmen kost veel energie en de meeste kinderen moeten het vanwege de armoede vaak stellen met slechts één maaltijd per dag; ze hebben dan ook gesmuld!

Alvorens de kinderen uiteindelijk weer huiswaarts te laten keren hebben we schoolmaterialen uitgedeeld aan degenen die ons bezoek aan de scholen een week eerder niet hadden kunnen bijwonen.

 

Helaas konden we onmogelijk voorzien dat in de daarop volgende periode een ander, zeer besmettelijk, virus Oeganda gedurende een paar maanden in zijn greep zou gaan houden. Vooral jonge kinderen bleken hiervan de dupe te worden en een aanzienlijk aantal is zelfs in het ziekenhuis beland.

Uiteraard was dit voor ons reden om onze zwemlessen vooralsnog niet te hervatten. Inmiddels, opnieuw ruim drie maanden later, is het virus (in ieder geval toch rond Lake Bunyonyi) in zoverre weggeëbd dat wij het verantwoord vinden om de lessen eindelijk weer te gaan geven. Ze zullen verzorgd worden door onze drie instructeurs, Noah Mubangizi, Innocent Tumuhimbise en Emanuel Ariho.

Graag nodigen wij dan ook scholen in de omgeving uit om hun klassen te registreren voor onze zwemlessen!

Op onze website kunt u alles lezen over zowel onze huidige als onze gerealiseerde doelen, alsook hoe u ons kunt helpen meer doelen te realiseren.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply