Leesbrillen uitgereikt op onze locatie.

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English.

 

Het is een soort traditie geworden dat we gedurende periodes die we als team samen doorbrengen vanuit Nederland meegebrachte tweedehands leesbrillen uitreiken. Nadat we dat eerder in 2018 en 2019 hadden gedaan, waren we blij dat we het nu voor de derde keer konden doen; voor het eerst konden we de brillen deze keer uitreiken op onze eigen locatie, die er gedurende onze in 2019 samen doorgebrachte periode nog niet was.

Er was wederom in de locale kerk een vooraankondiging gedaan van het uitreiken van de brillen en we waren aangenaam verrast door het grote aantal mensen dat kwam opdagen om te kijken of de juiste bril er voor hen bij was. Elke keer weer raakt het ons om de blijdschap op de gezichten van mensen te zien als ze constateren dat ze met behulp van de voor hen geschikte leesbril de krant of hun zakbijbel weer kunnen lezen. Voor sommige mensen kon een leesbril het probleem dat ze ondervonden niet oplossen en hen hebben we  geadviseerd om een ​​oogarts te raadplegen.

We bedanken wederom zowel het personeel van de vestiging van Pearle opticiens in Uden voor het voor het inzamelen van de tweedehands bril alsook Piet Optiek, docente optiek aan een mbo school hier in Nederland, voor het geheel belangeloos doormeten van de brillen.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply