Reisgidsen en zelfstandig reizende toeristen

posted in: Uncategorized | 0

 

This information is also available in English.

 

Reisgidsen en zelfstandig reizende toeristen, waaronder ook grote groepen, nodig wij van harte uit om een begeleide boottocht over Lake Bunyonyi, georganiseerd door onze Oegandese manager, Noah Mubangizi, te maken. Noah werkt al vele jaren als lokale gids en beschikt over een schat aan kennis over het gebied.

MIDDELS HET MAKEN VAN EEN BEGELEIDE TOCHT OVER LAKE BUNYONYI
MET ONS, STEUNT U AUTOMATISCH ONZE LIEFDADIGHEIDSDOELEN.

Als stichting hebben we geïnvesteerd in drie motorboten waarmee we elke doordeweekse dag schoolgaande kinderen veilig over het meer vervoeren. Tijdens de uren dat de kinderen allemaal op school zijn, zijn de boten beschikbaar voor rondleidingen; de opbrengst van deze tochten wordt gebruikt voor het onderhoud van de boten en om ons te helpen meer doelen te realiseren.

Onze drie motorboten hebben verschillende afmetingen en zijn elk bijzonder op eigen manier. Eén ervan is overdekt en kan dus onder alle weersomstandigheden gebruikt worden; één is in Nederland gebouwd en van daaruit naar Lake Bunyonyi vervoerd; de derde kan gemakkelijk tot 100 mensen vervoeren en staat zelfs bekend als de grootste boot op het meer.

Met een diepte die varieert tussen 44 meter en 900 meter is Lake Bunyonyi het diepste meer van Oeganda, het op één na diepste van Afrika en het op twee na diepste ter wereld! Het ligt op 1962 meter boven zeeniveau, met een lengte van 25 kilometer en een breedte van 7 kilometer. Het meer zou 10.000 jaar geleden zijn ontstaan ​​als gevolg van een lavastroom uit één van de vulkanen in de omgeving. De lava blokkeerde de rivier Ndegro en vormde er een natuurlijke dam in, als gevolg waarvan een complete vallei met water werd gevuld.

Lake Bunyonyi is één van de weinige meren in de regio die vrij is van bilharzia en daardoor veilig om in te zwemmen. Omgeven door prachtige, steile, terrasvormige heuvels, is het geliefd bij zowel lokale als internationale toeristen en een aanbevolen plek om te bezoeken voor iedereen die van water, prachtige landschappen en cultuur houdt.

 

Letterlijk vertaald als ‘plaats van kleine vogels’, dankt Lake Bunyonyi zijn naam aan de grote populatie vogels die er leeft. In totaal kunnen er in het gebied wel 200 vogelsoorten gespot worden, zoals de prachtige grijze kroonkraanvogel (bekend als het nationale symbool van Oeganda) en de wevervogel (bekend om zijn liefdesnest), om er een paar te noemen.

Tijdens een begeleide tocht met één van onze motorboten leert u over de noemenswaardige  geschiedenis van eilanden zoals Punishment Island en Bwama Island, twee van de maar liefst 29 eilanden die zich in het meer bevinden. Een indrukwekkend bezoek aan één van de Batwa groepen (behorend tot de oudste nog bestaande stammen in Afrika) die aan het meer wonen, een kanotocht, een bezoek aan een lokale markt of een wandeling door de prachtige ongerepte omgeving behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Lake Bunyonyi is ook een zeer populaire plek om te bezoeken vlak voor of na het tracken van berggorilla’s!

Last but not least: aangezien Oeganda ook zeer geschikt is voor fietsvakanties, zijn wij graag bereid ook uw fietsen mee aan boord te nemen!

 

 

Voor meer informatie over het prachtige Oeganda en/of het boeken van uw tocht over Lake Bunyonyi als onderdeel van uw Oeganda reis kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen middels e-mail (nica.foundation18@gmail.com of hwmco-nederland@outlook.com) of telefonisch (+256 788 155769, ook op WhatsApp).

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

Leave a Reply