Regenwateropvangsysteem met een capaciteit van 20.000 liter aangelegd bij Kasinde Primary School

posted in: Uncategorized | 0

 

This article can also be read in English.

 

Na regenwateropvangsystemen te hebben aangelegd bij achtereenvolgens Burimba Primary School (2020), Butenga Village (2021) en Mwendo Primary School (2021), hebben we nu een systeem met een capaciteit van 20.000 liter gerealiseerd bij Kasinde Primary School. In tegenstelling tot de eerdere scholen (waar we één niet meer functionerende, doch te repareren, tank van 10.000 liter aantroffen) had Kasinde Primary School nog helemaal geen regenwateropvang. Daarom hebben we bij deze school twee gloednieuwe 10.000 liter tanks geplaatst. Aangezien de scholen zich vaak op afgelegen locaties bovenop de Lake Bunyonyi omringende heuvels bevinden, is een tank van 10.000 liter de maximale grootte is die per truck veilig vervoerd kan worden. Zodoende bestaat het bij Kasinde Primary school aangelegde systeem uit twee afzonderlijke tanks van 10.000 liter.

Kasinde Primary School ligt op een zeer afgelegen locatie, ver van waterbronnen; de leerlingen werd derhalve altijd gevraagd om wat water mee te nemen uit bronnen in de buurt van hun huis. De school heeft ongeveer 400 leerlingen, vaak meerdere kinderen uit één gezin, en is daarmee de grootste school waar we tot nu toe een regenwateropvangsysteem hebben aangelegd. In totaal zullen meer dan 600 mensen profiteren van het systeem. Zoals eerder vermeld is onder meer het aantal mensen dat, naast leerlingen, gebruik zal maken van het systeem een ​​belangrijk selectiecriterium voor ons. Op het platteland van Oeganda is het heel gewoon dat gezinnen, die in de directe omgeving van een school wonen, gebruik maken van de watervoorziening.

Het realiseren van dit regenwateropvangsysteem is wederom een voorbeeld van onze strategie om altijd te investeren in voorzieningen en hulpmiddelen waar grote groepen profijt van hebben, waarbij onze eerste focus altijd op kinderen ligt.

Op 12 augustus kon het systeem, na een bouwproces van enkele weken, in gebruik genomen worden. De officiële ingebruikname is bijgewoond door diverse hooggeplaatste functionarissen uit het district, alsook een verslaggever van een belangrijk lokaal radiostation. Uiteraard danken wij iedereen voor hun aanwezigheid.

Onze dank gaat uit naar Kabareebe Hardware in de persoon van dhr. Erasmus Mutana, die alle voor de constructie benodigde onderdelen heeft geleverd en het systeem ook heeft gebouwd, het team van Kasinde Primary School en enkele ouders die zich ook op geweldige manieren, en geheel vrijwillig, hebben ingezet voor dit project. Niet in de laatste plaats bedanken we ook het Nederlandse vermogensfonds en Stichting Trap-In Uden die dit project gefinancierd hebben.

In de nabije toekomst willen we meer regenwateropvangsystemen als deze op scholen rond Lake Bunyonyi realiseren. Als u geïnteresseerd bent om financieel bij te dragen aan een project, kunt u in het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website lezen hoe u kunt doneren of anderszins bijdragen. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zoals altijd zeer gewaardeerd en helpt ons onze doelen te realiseren!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

 

 

Leave a Reply