Hoe we de armste mensen aan Lake Bunyonyi tijdens de tweede lockdown ondersteunen

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this in English please click here.

 

Zoals eerder vermeld bevindt Oeganda zich sinds 18 juni in een strenge lockdown vanwege het toenemende aantal COVID-infecties. De lockdown is afgekondigd voor ten minste 42 dagen. Aangezien miljoenen mensen de economische en sociale impact van de lockdown van vorig jaar op hun leven nog steeds niet hebben overwonnen, zijn de gevolgen van deze tweede lockdown voor de toch al zo arme bevolking niet te overzien. De armoede neemt schrikbarend snel toe; elke dag sterven veel mensen, zowel volwassenen als kinderen, van de honger. De situatie is zeer dringend!

Als HWMCO-Nederland & NiCA Foundation bieden we hulp door regelmatig noodvoedsel te verstrekken aan de allerarmsten in ons werkgebied aan Lake Bunyonyi.

De fotoslider hieronder zullen we de komende maanden steeds aanvullen met recente foto’s als we opnieuw noodvoedsel hebben verstrekt.

 

Foto’s van onze noodvoedsel verstrekkingen op 30 juni, 1 juli en 19 juli:

Foto’s van onze noodvoedsel verstrekkingen op 31 juli en 1 augustus:

Foto’s van onze noodvoedsel verstrekkingen op 31 augustus en 6 september:

Foto’s van onze noodvoedsel verstrekking op 2 en 17 oktober.

Foto’s van onze noodvoedsel verstrekking op 2 november:

Foto’s van onze noodvoedselverstrekking op 1 december:

Ook voor de Batwa groepen hoort Kerstmis speciaal te zijn!

Op 23 december, een paar dagen voor Kerstmis, hebben Noah en Aaron voor de laatste keer dit jaar de twee Batwa groepen bij Lake Bunyonyi bezocht; voor de speciale gelegenheid van Kerstmis hebben ze vlees en matooke (groene bananen) samen met maïsmeel (en zeep voor extra hygiëne tijdens de pandemie) uitgedeeld. Zoals de foto’s in de slider hieronder laten zien, was er bij de Batwa grote dankbaarheid!

 

Ook in 2022 zullen we ons blijven bekommeren om het welzijn van de groepen, maar onze aanpak zal veranderen. Blijft u ons dus volgen om steeds van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn!

 

 

 

Onze dank gaat uit naar onze trouwe donateurs, alsook naar Stichting Molenaar-Sieperda en Stichting Trap-In Uden
die ons hierin in 2021 hebben gesteund.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply