Veertien maanden honger eist zijn tol: de Batwa groepen zijn uitgeput en ten einde raad

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read the English translation.

 

Vorige week, tijdens hun meest recente bezoek aan de Batwa groepen aan Lake Bunyonyi, zijn onze Oegandese managers Aaron en Noah geconfronteerd met wat we als team al een hele poos vrezen: de arme stakkers hebben, vanwege de uitzichtloze situatie waarin de COVID-19-pandemie hen heeft gebracht, het punt van pure uitputting en wanhoop bereikt.

Aaron en Noah werden ontvangen door slechts een handjevol vertegenwoordigers van de groepen die, zoals te zien is in de foto slider hieronder, duidelijk verzwakt waren. Er werd de managers uitgelegd dat velen, zowel volwassenen als kinderen, de afgelopen weken zijn gestorven door zwakte, veroorzaakt door de honger, terwijl anderen tijdelijk de nederzettingen hadden verlaten, op zoek naar voedsel om mee terug te kunnen keren.

 

In onderstaande hartverscheurende video vertellen ze aan Noah dat ze enorm hebben moeten worstelen om te overleven, omdat ze niets meer te eten hadden nadat het noodvoedsel, dat we hen enkele weken geleden hadden gebracht, allemaal geconsumeerd was.

 

 

Hoewel we onze andere doelen zeker niet uit het oog verliezen, kunnen we deze arme zielen niet in de steek laten, zeker niet in deze hopelijk laatste fase van de pandemie, nu er grootschalig gevaccineerd wordt en we met recht mogen veronderstellen dat het internationaal toerisme gaat opleven. Zoals altijd wegen de laatste loodjes het zwaarst, dat is momenteel zeker ook het geval voor deze Batwa groepen aan Lake Bunyonyi.

De Batwa behoren tot de oudste nog bestaande stammen in Afrika en zijn erg kwetsbaar. Al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw, toen ze verdreven zijn uit de bossen die tot dan altijd hun thuisland waren geweest, worstelen ze om te overleven.

DOET U ALSTUBLIEFT VANDAAG NOG EEN LEVENSREDDENDE DONATIE, DIE ONS IN STAAT STELT OM ONZE NOODHULP AAN DEZE GROEPEN, OOK TIJDENS DEZE LAATSTE FASE, TE BLIJVEN VERSTREKKEN!

ELKE DONATIE, ONGEACHT HOE GROOT OF KLEIN, IS MEER DAN WELKOM.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply