Herstel van toerisme blijft vooralsnog uit: de Batwa blijven worstelen

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this in English please click here.

 

Hieronder zijn de foto’s van onze meest recente verstrekking van noodvoedsel aan de Batwa groepen die bij Lake Bunyonyi wonen te zien. Het bezoek heeft al enkele weken geleden plaatsgevonden, op paasmaandag om precies te zijn, maar wegens omstandigheden kon dit artikel nu pas gepost worden.

Aangezien de toeristische sector in Oeganda nog steeds geen overtuigende tekenen van herstel vertoont, blijven de omstandigheden van de Batwa groepen eerder verslechteren dan verbeteren. De kenmerken van hongeroedeem, die vooral optreden bij de jonge kinderen, kunnen onmogelijk over het hoofd gezien worden. Het zijn juist deze kinderen die het meest kwetsbaar zijn onder deze hartverscheurende omstandigheden. Voor een beter begrip van het moeilijke bestaan van Batwa groepen in Oeganda, en waarom ze zo afhankelijk zijn van toerisme om te overleven, verwijs ik naar deze eerder geposte artikelen op onze website:
Leven aan de rand van de Oegandese maatschappij: de Batwa. (2018)

Wat ook opvalt aan de foto’s is het feit dat daarop duidelijker dan ooit te zien is dat de Batwa mensen een hele korte lichaamslengte hebben. Het is één van de redenen waarom ze vaak ook wel ‘Pygmeeën’ worden genoemd.

 

Overweegt u alstublieft vandaag nog een donatie die ons in staat stelt de Batwa groepen meer noodvoedsel te verstrekken. Aangezien we een kleine particuliere stichting met zeer korte lijntjes zijn, kunnen we garanderen dat 100% van de donaties op de juiste plek terechtkomt.

Doneren is heel gemakkelijk. U kunt dat doen door:

  • Het bedrag over te maken naar onze bankrekening, NL56 INGB 0007 7485 36 ten name van Stichting HWMCO-Nederland.
  • De PayPal donatieknop op onze website te gebruiken, of het bedrag handmatig middels PayPal over te maken naar hwmco-nederland@outlook.com.

Elke donatie, hoe klein ook, helpt ons om letterlijk levens te redden!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

Leave a Reply