Wederom noodvoedsel verstrekt aan de Batwa groepen, ditmaal onder hartverscheurende omstandigheden.

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this in English please click here.

 

Eerder deze week heeft onze team manager Noah, vergezeld door teamlid Johnson en ook Owen, die ons van tijd tot tijd helpt, opnieuw noodvoedsel bij de Batwa groepen gebracht.

Het volledig instorten van het toerisme in Oeganda als gevolg van COVID-19 in combinatie met de trieste historische factoren, waardoor deze mensen aan de rand van de Oegandese samenleving terechtgekomen zijn, hebben ervoor gezorgd dat zij in een overlevingsmodus zijn beland waarbij ze niet eens aan hun noodzakelijke voedsel kunnen komen. Met het weer opleven van het toerisme in het land zullen hun leefomstandigheden weer kunnen verbeteren. Meer over de genoemde historische factoren is te lezen in dit artikel.

Dit was de 11e keer dat we de Batwa groepen bij Lake Bunyonyi noodvoedsel hebben verstrekt; hoewel we eind januari slechts een kleine groep aantroffen (de anderen waren op pad gegaan om wilde groenten in de natuur te vinden), waren het dit keer alleen de kinderen die ons team verwelkomden en helaas waren zij erg verdrietig. Ze vertelden dat één van de vrouwen, tevens de moeder van enkele van de kinderen, volkomen onverwacht was overleden. De volwassenen waren nu met elkaar voorbereidingen aan het treffen voor haar afscheidsceremonie en begrafenis. Ondanks hun enorme verdriet waren de kinderen erg dankbaar voor het verstrekte voedsel.

 

We willen doorgaan met het verstrekken van noodvoedsel aan de Batwa groepen bij Lake Bunyonyi zolang ze dat nodig hebben vanwege de afwezigheid van toerisme tijdens deze aanhoudende wereldwijde crisis. We gaan ervan uit dat de momenteel wereldwijd in gang zijnde vaccinatieprogramma’s veel zullen bijdragen aan de heropleving van het toerisme.

Uiteraard kunnen we niet helpen zonder mensen die voor dit doel doneren. Omdat we een kleine particuliere stichting zijn met zeer korte lijntjes kunnen we garanderen dat 100% van de donaties op de juiste plek terechtkomt.

Overweegt u alstublieft vandaag nog een donatie!

Er zijn ook andere manieren om ons te helpen dit en andere doelen te bereiken. U vindt ze in het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

Leave a Reply