Aanlegsteigers aangepast om zowel de veiligheid van de kinderen als het behoud van de oevers te kunnen garanderen.

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English.

 

Terwijl we ernaar uitkijken om de kinderen van Bwama Primary School weer veilig over Lake Bunyonyi te vervoeren wanneer de scholen eindelijk weer opengaan, en we daarvoor inmiddels drie motorboten beschikbaar hebben, hebben we onlangs ook onze vijf aanlegsteigers aangepast; dit om zowel de veiligheid van de kinderen als het behoud van de oevers te kunnen garanderen.

Toen onze Oegandese managers, Aaron en Noah, de aanlegsteigers begin januari controleerden, kwamen ze tot de ontdekking dat de oevers langzaam waren begonnen af te brokkelen als gevolg van het eerder elke schooldag aanmeren van onze boten. Het proces had geleid tot (groeiende) gaten tussen de oevers en de aanlegsteigers, wat ook de toegang tot de aanlegsteigers voor de kinderen zou bemoeilijken wanneer zij binnenkort terugkeren naar school.

Aangezien we zowel de veiligheid van alle kinderen die we vervoeren alsook die van het milieu hoog in het vaandel hebben, werd al snel besloten dat we onze aanlegsteigers zodanig moesten aanpassen dat beide structureel beschermd zouden worden. Met de hulp van de twee ingenieurs die ons altijd adviseren over constructieaangelegenheden en ons ook helpen bouwen, werd er aan de oeverzijde van de aanlegsteigers een breed platform gebouwd en werden gebruikte autobanden bevestigd, beide om verdere afbrokkeling van de oevers in de toekomst te voorkomen. In de foto slider hieronder zijn zowel de oude als de nieuwe situatie te zien,

 

Wij bedanken mbo school ROC de Leijgraaf voor hun genereuze donatie die deze aanpassingen mogelijk heeft gemaakt!

Met onze drie motorboten beschikbaar om de kinderen elke schooldag veilig over het meer te vervoeren en onze aanlegsteigers aangepast  zijn we helemaal klaar voor de heropening van de scholen!

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

Leave a Reply