De Batwa groepen bij Lake Bunyonyi worstelen nog steeds om te overleven.

posted in: Uncategorized | 0

 

This post can here be read in English.

 

Op zaterdag 30 januari hebben onze Oegandese teammanagers, Aaron en Noah, opnieuw noodvoedsel gebracht bij de Batwa groepen bij Lake Bunyonyi. De grotere en meer diverse hoeveelheid voedselpakketten, die we de groepen kort voor Kerst hebben gebracht, heeft hen in combinatie met bezoek van toeristen, zowel kort daarna (met Noah) alsook in de eerste week van januari, enorm geholpen; het is immers gebruikelijk is dat toeristen geld aan hen doneren. Helaas, nu COVID-19 nog steeds de wereld stevig in zijn greep houdt en ervoor zorgt dat mensen hun reisplannen moeten uitstellen, worstelen de groepen vandaag nog steeds om te overleven.

Zoals te zien is op de foto’s in de slider hieronder, was de groep Batwa leden die ons team verwelkomden deze keer kleiner dan gewoonlijk, wat te wijten was aan het feit dat een deel van hen  (inclusief meerdere kinderen) hun nederzetting tijdelijk verlaten had om op zoek te gaan naar wilde groenten voor de groep.

 

We willen de Batwa groepen bij Lake Bunyonyi graag blijven voorzien van noodvoedsel zolang ze dat nodig hebben vanwege het uitblijven van toerisme tijdens deze aanhoudende wereldwijde crisis. Uiteraard kunnen we dat niet doen zonder mensen die voor dit doel doneren. Omdat we een kleine particuliere stichting met zeer korte lijntjes zijn kunnen we garanderen dat 100% van de donaties op de juiste plek terechtkomt.

Overweegt u alstublieft vandaag nog een donatie!

Er zijn ook andere manieren om ons te helpen dit en andere doelen te bereiken. U vindt ze in het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.

Leave a Reply