Een fantastische mijlpaal: de introductie van onze derde motorboot!

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this post in English.

 

 

Als het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland & NiCA Foundation zijn we ongelooflijk blij met de introductie van onze derde motorboot vandaag, op de allereerste dag van 2021! De boot komt na onze in 2018 en 2020 geïntroduceerde motorboten en is verreweg de grootste van de drie. Hij kan met groot gemak meer dan 100 leerlingen tegelijk vervoeren! De timing van de boot is ook perfect: namelijk net voor de aangekondigde heropening van de scholen in Oeganda later deze maand; scholen zijn sinds maart vorig jaar gesloten vanwege COVID-19.

We stellen onze boten ter beschikking om de leerlingen van Bwama Primary School dagelijks veilig vervoer van en naar school over Lake Bunyonyi te verzekeren en ze dienen ook om klassen van diverse scholen veilig voor zwemlessen naar ons zweminstructiecentrum te vervoeren. Daarnaast kan de lokale bevolking rekenen op onze boten voor veilig (groeps) vervoer over het meer en kunnen toeristen rondleidingen boeken over het prachtige Lake Bunyonyi.

Alvorens met de bouw van deze boot gestart kon worden is onze lokale team manager, Noah, vergezeld door Johnson Nihawa, helemaal naar Kampala gereisd om de benodigde hoeveelheden hout en verf van goede kwaliteit aan te schaffen, evenals, niet onbelangrijk, de motor. Met al het andere benodigde materiaal ter plaatse aangekocht, kon de heer Jamil Ryazi, de professionele botenbouwer uit Kampala die ook onze eerste boot bouwde, met een team van drie assistenten met de bouw beginnen.

Het proces is in de fotoslider hieronder te zien,

 

Namens ons hele team bedank ik de heer Jamil Ryazi en zijn team voor hun fantastische werk, en niet in de laatste plaats ook het bestuur van de (anonieme) Nederlandse stichting dat we bereid hebben gevonden dit project volledig te financieren.

In onderstaande videos is te zien hoe de boot, momenteel de grootste in het meer (!), met veel enthousiasme te water gelaten wordt en hoe de opgetogen mensen uit de gemeenschap een eerste tochtje maken,

 

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

Leave a Reply