Hulp voor de Batwa bij Lake Bunyonyi: sommige van hun kinderen hebben de honger niet overleefd.

posted in: Uncategorized | 0

 

This post can here be read in English.

 

Drie weken geleden hebben we de Batwa groepen die aan Lake Bunyonyi voor de vijfde keer sinds april noodvoedsel gebracht en aangezien we toen merkten dat hun situatie zeer snel verslechterde, hebben we een dringende oproep om hulp gedaan.

Een paar dagen geleden hebben Noah, Aaron en ook ons jongste teamlid Johnson, die hen vergezelde, opnieuw de reis naar de Batwa gemaakt. Die waren blij verrast over de terugkeer van ons team na slechts drie weken, maar hadden helaas de afgelopen weken sommige van hun kinderen verloren door honger. We zijn natuurlijk erg bedroefd over dat hartverscheurende nieuws dat helaas bevestigt dat we ons terecht grote zorgen maken over de situatie van deze totaal in de steek gelaten mensen.

Dankzij de donaties die volgden op onze dringende oproep om hulp hebben we meer maismeel, bonen en ook zeep kunnen verstrekken. Bovendien konden we deze keer ook 80 witte kolen verstrekken die een genereuze donatie waren van lokale boer en goede vriend van onze stichting, Gad Namara. Tijdens ons lange verblijf in Oeganda vorig jaar hebben mijn echtgenoot en ik deze zeer kundige boer mogen ontmoeten.

Uiteraard bedanken we iedereen voor hun bijdrage!

 

Wij hopen dat het toerisme in Oeganda geleidelijk weer gaat opbloeien na de onlangs aangekondigde onmiddellijke heropening van International Airport Entebbe en dat de situatie van de in de steek gelaten Batwa groepen dan ook langzaamaan weer zal verbeteren, zodat noodhulp uiteindelijk achterwege kan blijven. Echter, dit gaat uiteraard niet van de ene op de andere dag gebeuren….

 

Onze dringende oproep om hulp blijft voorlopig dan ook staan.
Met elkaar kunnen we voorkomen dat nog meer van hun kinderen komen te overlijden.

Doneren is heel gemakkelijk. U kunt dat doen door:

  • Het bedrag over te maken naar onze bankrekening, NL56 INGB 0007 7485 36 ten name van Stichting HWMCO-Nederland.
  • De PayPal donatieknop op onze website te gebruiken, of het bedrag handmatig middels PayPal over te maken naar hwmco-nederland@outlook.com.

 

Elke donatie, hoe klein ook, helpt ons om letterlijk levens te redden!

 

Gerelateerd aan deze oproep:
Hoe we tijdens de coronacrisis hulp willen bieden bij Lake Bunyonyi.
Een dringende roep om hulp!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

Leave a Reply