Inmiddels hebben wij twee maal noodhulp rond Lake Bunyonyi verstrekt.

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this post in English.

 

De afgelopen dagen hebben we voor de tweede keer noodhulp rond Lake Bunyonyi verstrekt. Met toestemming van de lokale autoriteiten (en die is essentieel, want zonder die toestemming kan men worden aangeklaagd voor poging tot moord wegens groepsvorming en daarmee corona verspreidingsgevaar!) hebben we noodpakketten, bestaande uit een zeer voedzame kwaliteit maismeel, aardnoten en zeep uitgedeeld aan de meest behoeftigen en kwetsbaren.

Onder hen waren twee Batwa groepen (pygmeeën), in grote nood verkerende arme gezinnen die geen land bezitten en weduwen die de zorg voor kinderen hebben; de meesten van hen zijn om te overleven afhankelijk van inkomsten uit toerisme, een sector die als gevolg van de impact van de corona crisis in Oeganda al in een vroeg stadium is ingestort.

Een vrouw die ook dringend hulp nodig had was de enige momenteel nog in leven zijnde overlevende van Punishment Island, een klein eiland in Lake Bunyonyi waaraan een gruwelijke geschieden verbonden is. Tot in de 40er jaren van de vorige eeuw werde ongehuwde zwangere meisjes op dit eilandje achtergelaten om er te sterven. Slechts enkele meisjes, waaronder de vrouw die we een voedselpakket hebben verstrekt, hadden het geluk aan hun noodlot te kunnen ontsnappen. Het verhaal van deze bijzondere vrouw, alsook de trieste geschiedenis van Punishment Island zijn te vinden in dit artikel op onze website.

 

Als het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland & NiCA Foundation zijn we dankbaar dat we er dankzij donaties in geslaagd zijn om voor de tweede keer tijdens deze corona crisis noodhulp te verstrekken. Begin April hebben we de eerste keer noodvoedsel uitgedeeld.

Ook als straks de maatregen van de Oegandese lockdown met stapgewijs versoepeld gaan worden, zullen de bovengenoemde kwetsbare groepen nog tijd nodig hebben om enigzins van deze voor hen uitermate moeilijke periode te herstellen. Door vandaag nog te doneren stelt u ons in staat meer noodhulp te verstrekken!

Elke donatie, klein of groot, wordt uiteraard als altijd enorm gewaardeerd!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

 

Leave a Reply