Onze motorboten zijn gedurende de corona crisis beschikbaar voor medische spoedgevallen.

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this post in English please click here.

 

Als het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland & NiCA Foundation hebben we besloten om tijdens de huidige corona crisis onze motorboten in te zetten voor medische spoedgevallen rond Lake Bunyonyi. Dit in samenwerking met het lokale corona team binnen het district.

Gedurende de huidige lockdown waarin Oeganda zich bevindt zijn zowel alle vormen van openbaar vervoer alsook privé vervoer ten strengste verboden. Om het voor mensen in een medische noodsituatie toch mogelijk te maken een ziekenhuis te bereiken, zijn er per district een aantal auto’s beschikbaar gesteld die door lokale corona teams beheerd worden.

Wij voegen daar middels onze stichting nu vervoer over water aan toe voor mensen rondom het meer die dringend medische hulp nodig hebben; deze mensen zullen vervoerd worden naar ofwel het gezondheidscentrum op Bwama Island ofwel naar het oever dorp Rutinda vanwaar ze dan met een auto van het lokale corona team verder naar een ziekenhuis in de stad Kabale gebracht zullen worden.

Zwangere vrouwen in barensnood (in Oeganda sterven dagelijks 16 vrouwen tijdens bevallingen) en patiënten die aan aandoeningen met verhoogde risico’s lijden kan op deze manier levensreddende hulp geboden worden.

Klik hier voor meer informatie over ons en over onze activiteiten.

 

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens blijven uiteraard privé.

 

Leave a Reply