Nicky’s Care for Africa Foundation (NiCA Foundation)

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this information in English click here.

 

Over Nicky’s Care for Africa Foundation

NiCA Foundation is in 2017 aanvankelijk gestart als een project onder HWMCO-Nederland, om vervolgens in 2018 als Community Based Organization (CBO) in Kabale District, Oeganda geregistreerd te worden. De stichting is een dochter van HWMCO-Nederland. Besluiten over doelen en strategieën worden gezamenlijk genomen, waarbij NiCA de lokale uitvoerende partij is van door HWMCO-Nederland gegenereerde fondsen.

 

De naam Nicky’s Care for Africa uitgelegd

NiCA Foundation is genoemd naar Nicky, de overleden zoon van de oprichter van de stichting; het is een eerbetoon aan hem. Nicky hield van Afrika en zou er graag geholpen hebben. Hij had erg te doen met de arme bevolking van Afrika, maar was ook geïntrigeerd door de in het wild levende dieren op het continent. Ooit deed hij een spreekbeurt over gorilla’s; het was zijn droom om in de toekomst berggorilla’s, waarvan het grootste deel van de nog in leven zijnde populatie zich in Bwindi Impenetrable Park in het zuidwesten van Oeganda bevindt, te gaan zien.

Al zoekende naar een locatie om een naar haar zoon vernoemd project te starten, werd haar aandacht duidelijk gestuurd naar het zuidwesten van Oeganda en Lake Bunyonyi, niet ver van Bwindi Impenetrable Forest, alwaar de meeste nog in leven zijnde berggorilla’s hun leefgebied hebben. Zij realiseerde zich dat het wellicht geen toeval was dat ze in dit specifieke gebied beland was; Nicky zou ontzettend enthousiast geweest zijn over het starten van een project in dit gebied.

 

Wat we doen onder NiCA Foundation.

We stellen alles in het werk om kinderen binnen ons werkgebied, Kabale District, van betere faciliteiten, kennis en vaardigheden te voorzien die hun mogelijkheden voor een zelfredzaam bestaan vergroten.

We bieden onze hulp op een zodanige manier aan dat grote groepen kinderen er profijt van hebben. Onze activiteiten omvatten de volgende aandachtsgebieden:
– veilig vervoer over Lake Bunyonyi van schoolgaande kinderen;
– veiligere manieren van vervoer over water in het algemeen;
– bootdiensten voor de lokale bevolking en toeristen;
– water- en sanitaire voorzieningen;
– milieu bescherming;
– gemeenschapshuis (toekomst);
– school voor beroepsonderwijs (toekomst).

Verder werken we aan het verbeteren van:
– algemeen onderwijs en welzijn van kinderen in de regio;
– praktische vaardigheden;
– onderwijs en bewustzijn wat betreft gezondheid, waaronder ook geslacht gerelateerde problematiek en ziektes zoals bijv. HIV/AIDS;
– onderwijs en advies over landbouw en het verbouwen van gewassen;
– onderwijs en advies over voedsel en voedingswaarden;

Ons in 2019 gerealiseerde instructiezwembad, met de daaraan in 2020 toegevoegde overdekte ruimte, is een prachtig voorbeeld van hoe wij ernaar streven dat veel kinderen uit allerlei gemeenschappen profijt kunnen hebben van onze investeringen.

Sinds 2020 richten wij ons ook het zorgdragen voor veilig drinkwater voor gemeenschappen, gezien het grote belang daarvan voor ieders gezondheid. Op deze pagina vindt u zowel onze huidige doelen, alsook de doelen die we inmiddels gerealiseerd hebben.

Belangrijk om te noemen zijn onze principes. Die vormen een belangrijke leidraad, zowel voor onszelf bij onze beslissingen aangaande wie en waar te helpen, alsook voor degenen die om onze hulp vragen.

In het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ kunt u lezen hoe u ons kunt helpen onze doelen te bereiken.

Blijf ons volgen voor meer updates over onze activiteiten!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.

 

(bijgewerkt februari 2022)

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw gegevens zijn uiteraard niet zichtbaar voor publiek.

 

 

 

 

 

Leave a Reply