Huidige doelen

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this information in English please click here.

 

Huidige doelen:

  • Graag willen we de aanleg van een regenwateropvangsysteem realiseren bij meerdere basisscho(o)l(en) in het gebied; een selectiecriterium dat wij daarbij onder andere gaan hanteren is het aantal gezinnen uit de gemeenschap dat, naast de leerlingen, van het systeem zal kunnen profiteren. Op het platteland van Oeganda is het heel gebruikelijk dat mensen die in de directe omgeving van een school wonen gebruik maken van diens watervoorziening. De kosten verschillen uiteraard per situatie, doch wij schatten deze gemiddeld tussen 10,000,000 en 14,000,000 UGX (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan een bedrag tussen €2500,- en €3800,-).
  • We willen meisjes van basisscholen die daar behoefte aan hebben herbruikbaar maandverband verstrekken. Doordat hun ouders het zich niet kunnen permitteren om maandverband voor hun dochters te kopen, is het heel normaal dat de meisjes elke maand schooldagen missen door de menstruatie. Voor 2021 willen we voor dit doel 3,600,000 UGX werven (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan ongeveer €900,-.
  • We willen schoolmaterialen aan basisschool kinderen verstrekken. Voor 2021 willen we voor dit doel 7,800,000 UGX werven (afhankelijk van de actuele wisselkoers is gelijk aan ongeveer €1950,-).
  • In de nabije toekomst willen we een gemeenschapshuis realiseren en runnen; meer informatie hierover volgt later dit jaar.
  • Extra doel gedurende de coronacrisis: de allerarmsten rond Lake Bunyonyi noodhulp bieden. Armoede en honger in deze groep hebben schrijnende vormen aangenomen sinds al in maart de eerste voorzorgsmaatregelen werden aangekondigd om COVID-19 uit Oeganda weg te houden. De meerderheid van de bevolking die rond het meer woont is voor zijn levensonderhoud afhankelijk van toerisme en dat was de eerste sector die volledig instortte. Van 1,000,000 UGX (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan ongeveer €250,-) kunnen wij 180-200 mensen van noodvoedsel voorzien.

 

Gerealiseerde doelen:

 

In het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website kunt u lezen op welke manieren u ons kunt helpen onze doelen te bereiken. Elke bijdrage, al is die nog zo klein, is van harte welkom!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

(bijgewerkt januari 2021)

Leave a Reply