Huidige doelen

posted in: Uncategorized | 2

 

To read this information in English please click here.

 

Huidige doelen:

 • Graag willen we de aanleg van een regenwateropvangsysteem realiseren bij meerdere basisscho(o)l(en) in het gebied; een selectiecriterium dat wij daarbij onder andere gaan hanteren is het aantal gezinnen uit de gemeenschap dat, naast de leerlingen, van het systeem zal kunnen profiteren. Op het platteland van Oeganda is het heel gebruikelijk dat mensen die in de directe omgeving van een school wonen gebruik maken van diens watervoorziening. De kosten verschillen uiteraard per situatie, doch wij schatten deze gemiddeld tussen 10,000,000 en 14,000,000 UGX in het geval van een enkele 10.000 liter watertank(afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan een bedrag tussen €2500,- en €3800,-). In situaties waar twee 10.000 tanks moeten worden aangelegd is het dubbele bedrag benodigd.
 • We willen (schoolgaande) meisjes die daar behoefte aan hebben herbruikbaar maandverband verstrekken. Zo is het bijvoorbeeld heel normaal dat meisjes elke maand schooldagen missen door de menstruatie, doordat hun ouders het zich niet kunnen permitteren om maandverband voor hun dochters te kopen. i Voor 20,000 UGX (ongeveer €5,-) kunnen we een meisje helpen.
 • We willen schoolmaterialen aan basisschool kinderen verstrekken voor een bedrag van tussen 10,000 UGX en 20,000 UGX (ongeveer €2,50 tot €5,-) per kind.
 • In de nabije toekomst willen we een gemeenschapshuis realiseren en runnen; meer informatie hierover volgt later dit jaar.
 • Extra doel gedurende de coronacrisis: de allerarmsten rond Lake Bunyonyi noodhulp bieden. Armoede en honger in deze groep hebben schrijnende vormen aangenomen sinds al in maart de eerste voorzorgsmaatregelen werden aangekondigd om COVID-19 uit Oeganda weg te houden. De meerderheid van de bevolking die rond het meer woont is voor zijn levensonderhoud afhankelijk van toerisme en dat was de eerste sector die volledig instortte. Van 1,000,000 UGX (ongeveer €250,-) kunnen wij 180-200 mensen van noodvoedsel voorzien.

 

Gerealiseerde doelen:

 

In het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website kunt u lezen op welke manieren u ons kunt helpen onze doelen te bereiken. Elke bijdrage, al is die nog zo klein, is van harte welkom!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

(bijgewerkt februari 2021)

2 Responses

 1. Paulien Rikmanspoel

  Hallo allemaal
  Een aantal jaren kom ik al in uganda met vakantie.
  Hierdoor heb ik intussen vrienden in Fort Portal en ondersteun hen zoveel als mogelijk.
  Ze hebben een lokaal reisbureau waar ik dankbaar gebruik van maak.
  Helaas kon ik vorig jaar niet vanwege het virus.
  Nu hoop ik in mei wel te kunnen gaan.
  Wat ik wil zeggen dat ik jullie initiatief met het bijbehorende verhaal mij geraakt heeft.
  Zelf zit ik in de gezondheidszorg werk veel met dementerende mensen en veel in revalidatie gewerkt.
  Ik hoop dat ik hierin ook een keer wat kan betekenen in Fort Portal.
  Ik wens jullie veel succes en liefde met jullie organisatie.

  • Dank je wel voor dit hartverwarmende commentaar!
   Prachtig om te lezen dat je ook graag wat wilt betekenen voor de mensen in Oeganda. Er is zoveel hulp nodig.
   Heel veel succes gewenst!

Leave a Reply