Huidige doelen

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this information in English please click here.

 

Huidige doelen:

  • Voor een derde en laatste motorboot ten behoeve van het veilig dagelijks vervoer van de leerlingen van Bwama Primary School dient een bedrag van 32,500,000 UGX geworven te worden (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan ongeveer €8000,- tot €9000,-).
  • Graag willen we de aanleg van een regenwateropvangsysteem realiseren bij meerdere basisscho(o)l(en) in het gebied; een selectiecriterium dat wij daarbij onder andere gaan hanteren is het aantal gezinnen uit de gemeenschap dat, naast de leerlingen, van het systeem zal kunnen profiteren. Op het platteland van Oeganda is het heel gebruikelijk dat mensen die in de directe omgeving van een school wonen gebruik maken van diens watervoorziening. De kosten verschillen uiteraard per situatie, doch wij schatten deze gemiddeld tussen 10,000,000 en 14,000,000 UGX (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan een bedrag tussen €2500,- en €3800,-).
  • Doordat het aantal leerlingen van Bwama Primary School is toegenomen als gevolg van de komst van onze motorboten, zijn nog 20 zwemvesten nodig. De prijs van een zwemvest bedraagt momenteel 100,000 UGX (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan ongeveer €25,- ).
  • Om het leren zwemmen voor de kinderen te vergemakkelijken, zouden we graag over wat hulpmiddelen beschikken; benodigd bedrag 1,200,000 UGX (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan ongeveer €300,-).
  • Extra doel gedurende de coronacrisis: de allerarmsten rond Lake Bunyonyi noodhulp bieden. Armoede en honger in deze groep hebben schrijnende vormen aangenomen sinds al in maart de eerste voorzorgsmaatregelen werden aangekondigd om COVID-19 uit Oeganda weg te houden. De meerderheid van de bevolking die rond het meer woont is voor zijn levensonderhoud afhankelijk van toerisme en dat was de eerste sector die volledig instortte. Van 1,000,000 UGX (afhankelijk van de actuele wisselkoers is dat gelijk aan ongeveer €250,-) kunnen wij 180-200 mensen van noodvoedsel voorzien.

 

Gerealiseerde doelen:

 

In het hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ op onze website kunt u lezen op welke manieren u ons kunt helpen onze doelen te bereiken. Elke bijdrage, al is die nog zo klein, is van harte welkom!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

(bijgewerkt augustus 2020)

Leave a Reply