Nieuwe ontwikkeling: overdekte ruimte toegevoegd aan ons instructiezwembad.

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this in English.

 

De afgelopen weken heeft een enthousiast team hard gewerkt om een overdekte ruimte bij ons instructiezwembad te realiseren. De extra ruimte grenst direct aan zwembad en beschermt de kinderen tegen zon en regen wanneer ze aansluitend aan een les het door ons verschafte brood met warme thee nuttigen, terwijl ze ook kunnen leren van het zien hoe andere kinderen zwemles krijgen.

Door de enorme armoede krijgen veel kinderen maar één maaltijd per dag. Aangezien zwemmen veel energie vraagt hebben wij besloten na afloop van elke zwemles brood en een kop warme thee te verschaffen. Om dat mogelijk te maken hebben we een dispenser voor warme (koude) vloeistoffen aangeschaft.

Sinds ons instructiezwembad vorig jaar September een feit geworden is hebben we succesvol zwemlessen voor kinderen verzorgd. Statistieken betreffende het vervoer over Lake Bunyonyi lieten zien dat elke maand één of twee mensen in het meer verdronken. Het valt niet mee om in het gebied iemand te vinden die niet een dierbare op die manier verloren heeft. Hoe meer kinderen we zwemmen kunnen leren, hoe meer de verdrinkingen in het meer tot het verleden zullen gaan behoren.

De overdekte ruimte is mogelijk gemaakt dankzij een gulle persoonlijke donatie van maar liefst €1000,- door onze trouwe supporter Thijs-Jan van Hoek. De dispenser hebben we gekocht van trouwe donaties van Dania Nijs, Petra Ouwerkerk en Christine Wijgerse.

Een groot dank je wel aan iedereen hieraan heeft bijgedragen!

De fotoslider hieronder laat fotos zien het bouwproces van de overdekte ruimte alsook van zwemlessen:

 

Ook u kunt ons helpen onze doelen te bereiken.
In ons hoofdstuk ‘Hoe u kunt helpen’ kunt u lezen op wat voor manieren u een steentje kunt bijdragen.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

Leave a Reply