Toegevoegd als doel: een instructiezwembad

posted in: Uncategorized | 0

 

This post is also available in English; please click here.

 

Terwijl ons tweede boot project vordert hebben we als gezamenlijk team besloten dat dit een goed moment is om de bouw van een instructie zwembad aan onze doelen toe te voegen.

Ondanks dat een vijfde deel van Oeganda uit water bestaat kan de meerderheid van de bevolking niet zwemmen. Statistieken betreffende het vervoer over Lake Bunyonyi, het gebied waarop we ons richten met HWMCO-Nederland & NiCA Foundation, laten zien dat elke maand zeker drie mensen in het meer verdrinken. Meer dan 70% van de mensen die het meer elke dag, in de meeste gevallen per kano, moeten oversteken, kan niet zwemmen. Lake Bunyonyi is het diepste meer in Oeganda, het tweede diepste meer in Afrika en het derde diepste in de wereld. De diepte van het meer varieert van 40 tot 900 meter! Het valt niet mee om in het gebied iemand te vinden die niet een dierbare aan het meer verloren heeft.

 

 

Wij willen verandering in deze situatie brengen door zwemlessen te gaan introduceren. Naast de kinderen van Bwama Primary School zullen ook andere (schoolgaande) kinderen de mogelijkheid krijgen om aan lessen deel te nemen.

Blijft u ons volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent dit doel!

U kunt hier lezen hoe u voor dit doel kunt doneren.
Andere manieren om ons te helpen onze doelen te bereiken vindt u hier.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

 

 

 

Leave a Reply