Waarom ik tijdens het droge seizoen druppelirrigatie adviseer

posted in: Uncategorized | 0

 

This information can here be read in English.
Oorspronkelijke tekst door Noah.

 

In Oeganda zijn we voor de groei van onze gewassen, zoals passievruchten, tomaten, kool, wortelen, enzovoort, afhankelijk van het regenseizoen. Het gebrek aan regen gedurende het droge seizoen maakt het succesvol telen van deze gewassen in die periode moeilijk; ze worden daardoor moeilijk verkrijgbaar met als gevolg dat de prijzen op de markt met wel 50% stijgen.

Begaan als ik ben met het milieu, raad ik aan om tijdens het droge seizoen gebruik te maken van druppelirrigatie. In de video hieronder leg ik uit hoe het werkt.

 

 

Druppelirrigatie biedt verschillende voordelen. Het is een hele goede manier om ervoor te zorgen dat gewassen ook tijdens het droge seizoen goed groeien, zodat ze niet schaars worden en hun prijzen dientengevolge ook niet explosief zullen stijgen; bovendien wordt het milieu beschermd door de plastic flessen her te gebruiken in plaats van zomaar weg te gooien.

Laten we op een goede manieren omspringen met bronnen als water, land, zon en bossen die we van nature ter beschikking hebben gekregen.

 

NiCA Foundation & HWMCO-Nederland
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

 

 

Leave a Reply