Ook de resterende twee aanlegsteigers zijn gebouwd!

posted in: Uncategorized | 0

 

This post is here available in English.

 

De afgelopen dagen heeft een hard werkend team, waaronder ook NiCA managers Aaron en Noah, de laatste twee aanlegsteigers gebouwd van de vijf die wenselijk waren om het aan en van boord gaan van de motorboot, waarmee de leerlingen van Bwama Primary School dagelijks veilig over Lake Bunyonyi vervoerd worden, te vergemakkelijken.

De in oktober 2018 verschafte motorboot is zowel veel veiliger als veel sneller dan de voorheen voor het vervoer van de leerlingen gebruikte kano’s. Aangezien hij echter ook veel hoger is, zorgde het aan en van boord gaan zonder de aanwezigheid van aanlegsteigers voor problemen voor de kinderen. Daarbij bleek het ook een enorm zware opgave om de boot dagelijks diverse keren vanaf de oever terug het water in te duwen. Op de vijf plaatsen waar de leerlingen van Bwama Primary School zich op schooldagen in de ochtend verzamelen om door de boot te worden opgepikt, om ‘s middags weer naar die plaats terug vervoerd te worden, was derhalve een dringende behoefte aan aanlegsteigers gebleken.

De eerste twee aanlegsteigers zijn afgelopen januari gerealiseerd, de derde afgelopen april, en nu hebben we dus ook de laatste twee kunnen bouwen! Het betekent dat de leerlingen vanaf volgende week, als zij terugkeren naar school na een welverdiende vakantie, op alle verzamelpunten gemakkelijk aan en van boord van de boot kunnen gaan.

Het noemen waard is ook dat alle vijf in de afgelopen maanden gebouwde aanlegsteigers niet alleen door de door ons verschafte motorboten gebruikt zullen worden, doch dat ook elke andere boot of kano er gebruik van kan maken om kort aan te leggen.

Het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland en NiCA-Foundation bedankt Ailesbury Clinic Dublin (Dr. Patrick Treacy), Anne-Marie Amundsen, Frank van Merle, Dania Nijs, Petra Ouwerkerk, Christine Wijgerse en Yvonne Justine Wolfs voor hun gulle donaties die de bouw van de vierde aanlegsteiger mogelijk hebben gemaakt; ook bedanken wij Stichting Uden Wereldwijd voor het mogelijk maken van de vijfde aanlegsteiger.

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost

Leave a Reply