Verleden: HWMCO in Oeganda.

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English.

NB: wij werven geen fondsen meer voor dit project.

 

Heal the World Miracle Community Organization (HWMCO) in Oeganda is opgericht en wordt sindsdien geleid door Happy Mbabazi (1996) Al vanaf dat hij een kleine jongen was is hij zich ervan bewust geweest dat hij dolgraag mensen, vooral kinderen, wil helpen. HWMCO-Nederland is aanvankelijk in het leven geroepen om HWMCO in Oeganda te helpen ontwikkelen.

De organisatie bevindt zich in een klein dorp, Mbaba genaamd, in het Kiruhura district. Happy organiseert activiteiten voor jonge kinderen, zoals bijvoorbeeld knutselen, handwerken, het bespelen van koperblaasinstrumenten, culturele zang en dans, puzzelen en spelletjes, gymnastiek oefeningen. Basisvaardigheden lezen, rekenen en Engels worden spelenderwijs in het programma meegenomen.

Happy wil in het dorp Mbaba een gebouw realiseren, ‘Miracle Joy Centre’ genaamd, van waaruit alle activiteiten die hij aanbiedt georganiseerd kunnen worden. Het gebouw zal in alle sanitaire behoeften voorzien. Beroepsgerichte trainingen, zoals naaien en timmeren, zullen aan het programma worden toegevoegd. Ook allerlei buitenactiviteiten en projecten zullen stap voor stap deel van het geheel gaan uitmaken; te denken valt daarbij aan sportactiviteiten, maar ook aan een boerderij waar naast een kippenfarm ook een paar koeien gehouden zullen worden.

Essentieel om te noemen is dat alle activiteiten zodanig georganiseerd dienen te worden dat er ook inkomsten voor HWMCO-Uganda mee gegenereerd worden. Dit met het oog op het ontwikkelen van zelfvoorzienendheid en onafhankelijkheid.

Op termijn, als al het bovenstaande gerealiseerd is en soepel loopt, wil Happy zijn ultieme droom realiseren: een weeshuis dat de naam ‘Miracle Joy Orphanage’ zal dragen.

HWMCO-Nederland is aanvankelijk opgericht met de bedoeling Happy te helpen om diverse zowel korte als lange termijn doelen voor zijn HWMCO in Oeganda, zoals we die met elkaar geformuleerd hebben, te realiseren. Middels HWMCO-Nederland hebben we, naast het verschaffen van veel kleine dingen, geinvesteerd in het brengen van faciliteiten en het uitbreiden van het perceel ten behoeve van deze lange termijn doelen.

In de fotoslider hieronder foto’s van Happy’s verblijf bij ons in Nederland in 2015/2016, onze bezoeken aan zijn organisatie in Oeganda (2016, 2017 en 2018) en investeringen klein en groot:

 

Maart 2019: verklaring namens het team van HWMCO-Nederland:

Het spijt ons om met pijn in ons hart te moeten concluderen dat, als wij alles wat we de afgelopen drie jaar hebben aangereikt in ogenschouw nemen, inclusief de periodes die we op locatie hebben doorgebracht, er helaas ter plaatse nauwelijks vooruitgang is geboekt. Het gevolg is dat beoogde doelen niet zijn gehaald en dat dit binnen afzienbare termijn ook niet te verwachten is. 

Aangezien wij onze verantwoordelijkheid richting onze sponsoren en donateurs zeer serieus nemen is dit resultaat, in combinatie met andere factoren, waaronder de door ons zeer wenselijk geachte teamspirit, voor ons reden om geen nieuwe fondsen voor HWMCO- Oeganda meer te werven. Dit neemt niet weg dat wij Happy oprecht het allerbeste toewensen met zijn organisatie en activiteiten.

 

Zie hieronder een aantal artikelen betreffende onze samenwerking met HWMCO in Oeganda:

 

Het perceel van HWMCO in Oeganda is dit jaar uitgebreid met ruim 6000 vierkante meter!

Vrolijke gezichten bij HWMCO-Uganda!

Het regenwateropvangsysteem is gerealiseerd (2018)

Wij bedanken Dr. Patrick Treacy voor het bezoeken van HWMCO and NiCA tijdens zijn reis door Oeganda.

Op bezoek bij de kinderen thuis.

Prachtige weken met de kinderen van HWMCO-Uganda…

Terugkijkend op een wederom indrukwekkende reis naar Oeganda….updates volgen!

Binnenkort: geweldig nieuws over HWMCO-Uganda!

Wij bedanken ROC de Leijgraaf voor hun geweldige kerstdonatie.

Gedoneerde T-shirts en hesjes uitgereikt bij HWMCO in Oeganda.

Terug in Oeganda: wederom een prachtige en onvergetelijke ervaring.

HWMCO-Nederland geselecteerd voor financiële steun door Trap-In Uden.

 

Artikelen van vóór 1 december 2016 (alleen in het Engels)

Thanking MJJ-Tribute-Events for Their Generous Support.

Handing Out Donated Clothes to the Children From the Village of Mbaba.

A Warm Welcome by the Children From the Village of Mbaba!

Leaving Kampala With Final Destination the Village of Mbaba.

Visiting the Slums: Facing Heartbreaking Circumstances.

Handing Out the From the Netherlands Donated Soccer Materials.

Visiting Uganda.

Wonderful Donation Received!

Visiting Musikhaus Schagerl in Austria.

Private Lessons for Happy at ROC de Leijgraaf.

Soccer in the Netherlands.

The First Episode of Happy’s Mission the Netherlands.

Presenting His Organization: Spreading the LOVE From the Children.

Happy Mbabazi’s First Days in the Netherlands.

 

 

 

 

 

Leave a Reply