De derde aanlegsteiger is een feit!

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this in English, please click here.

 

Dankzij een bijdrage van Stichting Uden WereldWijd hebben wij eerder deze week de derde van de vijf noodzakelijke aanlegsteigers voor de leerlingen van Bwama Primary School kunnen bouwen. De aanlegsteigers vergemakkelijken voor de kinderen het aan en van boord gaan van de eerste motorboot, ter beschikking gesteld door NiCA Foundation om hen veilig over Lake Bunyonyi te kunnen vervoeren.

Er zijn 5 plaatsen waar de leerlingen zich elke ochtend verzamelen om vervolgens te worden opgepikt met de boot die hen veilig naar school vervoert. Laat in de middag worden zij weer terug vervoerd naar dezelfde plaats. Een motorboot is veel hoger dan een kano en dat brengt met zich mee dat het in- en uitstappen aan een oever zonder een aanlegsteiger voor problemen zorgt. Ook is het enorm zwaar om de boot vanaf de oevers terug het water in te duwen.

De video hieronder laat zien hoezeer de kinderen de aanlegsteigers nodig hebben:

 

 

Voor nadere uitleg en om een video te bekijken waarin de vooruitgang te zien is op de plaatsen waar al aanlegsteigers konden worden aangebracht kunt u hier klikken.

Er zijn nu nog slechts twee extra aanlegsteigers nodig! Overweegt u alstublieft een donatie die ons zal helpen deze laatste aanlegsteigers te realiseren, zodat de leerlingen van Bwama Primary School binnenkort geen problemen meer hoeven te ondervinden bij het aan en van boord gaan van de boot.

Elke bijdrage, al is die nog zo klein, wordt uiteraard enorm door ons gewaardeerd!

Uiteraard bedanken wij Stichting Uden WereldWijd voor hun bijdrage!

 

HWMCO-Nederland & NiCA-Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

 

 

Leave a Reply