De eerste wenselijk gebleken aanlegsteigers zijn gebouwd.

posted in: Uncategorized | 2

 

To read this post in English please click here.

 

De afgelopen weken hebben onze NiCA projectleiders, Aaron en Noah, samen met anderen een hard werkend team gevormd om de eerste twee van vijf wenselijk gebleken aanlegsteigers te bouwen ten behoeve van de vorig jaar aan Bwama Primary School verschafte motorboot om het dagelijks veilig vervoer van hun leerlingen over Lake Bunyonyi te garanderen. De aanlegsteigers zijn nodig om het in- en uitstappen van de boot voor de kinderen te vergemakkelijken.

Er zijn vijf punten waar de leerlingen van Bwama Primary School elke schooldag in groepen verzamelen. In de ochtend verzamelen ze zich daar om met de boot te worden opgepikt, laat in de middag worden ze daar ook is het voor veel kinderen moeilijk om in- en uit de boot te klauteren bij een oever zonder aanlegsteiger en bovendien is het een zware klus om de boot steeds weer vanaf de oever het water in te duwen.

Aangezien Bwama Primary School zelf al over een aanlegsteiger beschikte, hoefden daar geen maatregelen getroffen te troffen. Doch voor de vijf verzamelpunten en met het oog op toekomstige plannen is de bouw van aanlegsteigers noodzakelij

Wij bedanken Thijs Jan van Hoek uit Nederland, alsook Dr. Patrick Treacy en dhr. Norman Page uit Ierland voor het mogelijk maken van deze eerste twee aanlegsteigers middels hun donaties.

 

HWMCO-Nederland
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

 

 

 

2 Responses

  1. Els Janssens

    Heel nuttig, die aanlegsteigers!

    • Klopt, en er wordt ook door de gemeenschap dankbaar gebruik van gemaakt, zoals we tijdens ons recente verblijf in het gebied hebben kunnen zien.

Leave a Reply