Wij bedanken Dr. Patrick Treacy voor het bezoeken van HWMCO en NiCA tijdens zijn reis door Oeganda!

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this post in English please click here.

 

Tijdens een liefdadigheidsreis door Oeganda, samen met vrienden, eerder deze maand, heeft de Ierse Dr. Patrick Treacy zowel Heal the World Miracle Community Organization (HWMCO) als Nicky’s Care for Africa Foundation (NiCA Foundation) met een bezoek vereerd.

Bij HWMCO hebben ze een prachtige dag doorgebracht, waarbij ze de kinderen hebben verblijd met speelgoed en de kinderen op hun beurt voor hen hun welkomstlied zongen. De groep kreeg een rondleiding over het terrein, dat vorig jaar met zo’n 6000 vierkante meter jaar is uitgebreid. Op het terrein bevinden zich onder andere diverse bomen en gewassen, zoals een pawpawboom, koffiebomen, matoke (kleine groene bananen) bomen, sinaasappelboompjes, een guaveboom, hibiscusstruiken, cassava en suikerriet. Zij bezochten ook de waterbron met sterk vervuild stilstaand water, waarvan de organisatie afhankelijk was alvorens een regenwater opvangsysteem gerealiseerd werd.

Tijdens een speciale ceremonie werd de Ierse vlag, die Dr. Patrick Treacy had meegebracht, gehesen en aangezien Happy, de oprichter van HWMCO in Oeganda, het tot een traditie heeft gemaakt dat elke bezoeker geacht word teen boompje te planten als teken van respect voor de natuur, werden er zes boompjes aangeplant.  Tot slot werd de groep een heerlijke lunch aangeboden, die bestond uit cassava, bonen, kool, avocado en traditionele posho.

 

 

Deel van het bezoek van Dr. Treacy en zijn vrienden aan NiCA Foundation vormde uiteraard een tocht over het adembenemend mooie Lake Bunyonyi met onze aan Bwama Prima School ter beschikking gestelde motorboot, waarmee de leerlingen veilig over het meer van en naar school vervoerd kunnen worden. Onze projectleiders ter plaatse, Aaron en Noah, hebben de groep uitleg kunnen geven over de dringende behoefte aan aanlegsteigers voor de boot.

Natuurlijk werd ook Bwama Primary School, de school die we momenteel onder NiCA Foundation steunen, bezocht. Helaas konden daar, in verband met de lange eindejaarsvakantie in deze periode, geen kinderen aanwezig zijn om de groep uit Ierland te verwelkomen. Dr. Treacy heeft echter een boodschap voor hen achtergelaten die ze bij hun terugkeer naar school, begin februari, zullen aantreffen. Ook werden verschillende voetballen en schoolmaterialen gedoneerd, waarmee de leerlingen bij hun terugkeer verrast zullen worden.

 

 

Het gezamenlijke team van HWMCO-Nederland & NiCA Foundation bedankt Patrick Treacy en zijn vrienden voor hun uiteraard enorm gewaardeerde bezoeken aan zowel HWMCO als NiCA Foundation!

 

HWMCO-Nederland & NiCA Foundation
‘We Fight Poverty by Bringing Development.

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

 

 

 

 

Leave a Reply