De kinderen vinden het fantastisch om in de brassband te spelen!

posted in: Uncategorized | 0

 

For English translation please click here.

 

Eén van de activiteiten die HWMCO-Uganda de kinderen gratis biedt is het muziek spelen op brass instrumenten. Muziek is zoveel meer dan alleen maar een serie noten en ritmes. Het is een universele taal die in elke cultuur begrepen wordt. Middels muziek kunnen verbintenissen tot stand worden gebracht waartoe woorden niet in staat zijn. Aangezien kinderen vaak geboren muzikanten zijn, is het van belang hen niet alleen aan te moedigen om plezier te beleven aan het luisteren naar muziek, maar daarnaast ook om hun muzikale talenten te ontwikkelen.

Tijdens de weken die ik onlangs op de locatie van de organisatie heb doorgebracht, heb ik gezien hoe de kinderen telkens weer genoten als ze op de instrumenten noten en melodieën aan het spelen waren. In de foto slider hieronder is hun vreugde duidelijk zichtbaar…

 

 

De organisatie beschikt over aardig wat brass instrumenten die door de jaren heen gedoneerd zijn door Musikhaus Schagerl uit Oostenrijk. Zulke instrumenten zijn op het platteland van Oeganda behoorlijk zeldzaam, dus ze betekenen veel voor zowel de organisatie als de kinderen.

De kinderen oefenden zowel individueel als in groepjes het nummer ‘Gloria’, met de bedoeling dat ze het nummer uiteindelijk allemaal samen zouden kunnen spelen. Naarmate de kinderen meer en meer kunnen oefenen, kunnen ze in de toekomst als een heuse brass band voor publiek gaan optreden; op die manier kan dan inkomen voor de organisatie gegenereerd worden, wat weer ten behoeve van andere doelen geïnvesteerd kan worden.

In de video hieronder is het resultaat te zien van het ijverige oefenen van de kinderen om samen het nummer ‘Gloria’ te kunnen spelen. Let ook op de meisjes die hun jongleerkunsten laten zien!

 

 

HWMCO-Nederland
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

Leave a Reply