Terugkijkend op een wederom indrukwekkende reis naar Oeganda…updates volgen!

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this information in English please click here.

 

Een paar dagen geleden ben ik teruggekeerd in Nederland van wat weer een lange en indrukwekkende reis naar Oeganda is geweest om HWMCO-Uganda en NiCA Project, te bezoeken. Telkens weer word ik enorm geraakt door de armoedige levensomstandigheden van de bevolking, met name die op het platteland. Verreweg de meerderheid heeft geen toegang tot schoon drinkwater, elke dag opnieuw wordt er geworsteld voor eten, het ontbreekt hen aan kleding en ze hebben geen geld om hun kinderen naar school te sturen. Natuurlijk zijn het kinderen die van dit alles het meest de dupe zijn. In plaats van de zorgeloze en blije jeugd die elk kind verdient, in plaats van het krijgen van kansen om aan hun toekomst te bouwen, helpen ze hun ouders in de huishouding, werken ze op het land, zorgen ze voor hun jongere broertjes en zusjes, enz. Vooral meisjes ontbreekt het aan kansen.

Er moet veel werk verzet worden om verandering te brengen in het toekomstperspectief voor veel kinderen in Oeganda, maar ik ben dankbaar voor hetgeen we tot nu toe middels hard werken en de handen ineen slaan al hebben kunnen bereiken. Tijdens mijn verblijf ben ik onder andere op allerlei manieren actief met de kinderen bezig geweest, heb ik diverse gezinnen thuis bezocht, heb ik een verzameling tweedehands brillen gebracht bij een lokaal ziekenhuisje, en ben ik op bezoek geweest bij een groep bezocht die behoort tot de inheemse Batwa stam.

 

 

Artikelen over de ervaringen van mijn recente reis en over de voortgang van onze projecten volgen in de komende weken…

 

HWMCO-Nederland
“We Fight Poverty by Bringing Development.”

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

Leave a Reply