Het regenwateropvangsysteem is gerealiseerd

posted in: Uncategorized | 0

 

To read this article in English, please click here.

 

Met een gemiddelde neerslaghoeveelheid van zo’n 200 cm per jaar, vormt regenwateropvang in Oeganda een ideale en tevens ook de meest toegepaste manier om in schoon water te voorzien. Wij zijn dan ook blij dat het eerder aangekondigde regenwateropvangsysteem op de locatie van HWMCO in Oeganda nu een feit is.

Om het systeem te kunnen realiseren was het allereerst noodzakelijk dat voldoende oppervlak gecreëerd werd om het regenwater te kunnen opvangen. Het bouwen van een extra ruimte, grenzend aan het reeds bestaande kleine gebouwtje bleek daarvoor een hele geschikte manier. De ruimte is in de plaats gekomen van de blauwe tent, die bijna twee jaar geleden geplaatst is als eerste stap om de activiteiten van de organisatie in het dorp Mbaba te starten. De tent zal elders op de locatie een plaatsje krijgen, zodat meerdere activiteiten tegelijkertijd kunnen gaan plaatsvinden

Zoals de foto slider hieronder laat zien, begon de bouw van de extra ruimte met de constructie van een houten frame waarop vervolgens een dak werd aangebracht. Daarna werden alle zijden voorzien van een duurzaam kunststof materiaal dat vaak gebruikt wordt voor dit doel. Om een betere hygiëne voor de kinderen te garanderen, is ook een vloer van cement aangebracht. Met de vloer gerealiseerd konden de kinderen het ruime extra vertrek in gebruik nemen. Alle momenteel door de organisatie aangeboden activiteiten kunnen nu, ongeacht de weersomstandigheden in deze ruimte plaatsvinden.

 

 

Met de watertank geplaatst en de regenpijpen en -goten aangebracht, is het regenwateropvangsysteem klaar om in gebruik genomen te worden.

Het systeem is financieel mogelijk gemaakt met steun van Trap-In Uden; het doet dienst als schoonwaterbron voor de kinderen van Mbaba en omgeving die voor hun ontwikkeling op de organisatie zijn aangewezen.

 

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

Leave a Reply