Geweldig nieuws van NiCA: kano gedoneerd aan Bwama Primary School!

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English.

 

Tot ons grote genoegen kunnen wij melden dat het gelukt is om de eerste dringend noodzakelijke hulp bij Bwama Primary School te verlenen!

 

 

Het dagelijks vervoer van de leerlingen van de school, met kano’s over Lake Bunyonyi, veroorzaakt veel problemen die dringend om oplossingen vragen. Aaron Twinomujuni, onze contactpersoon die zich tevens bezighoudt met het vervoersprobleem, heeft besloten om van het gedoneerde bedrag een gebruikte, doch zo jong mogelijke kano, aan te schaffen.

Een enorm groot voordeel van deze gebruikte kano is het feit dat deze, in tegenstelling tot een nieuwe kano (waarvan de vervaardiging in fases de nodige tijd in beslag neemt), onmiddellijk beschikbaar is. Aangezien onlangs twee van de zeven kano’s die de school bezat zodanig versleten waren gebleken dat ze niet meer te repareren waren, was dit een uitermate zwaarwegend voordeel geworden. De leraar is met succes op zoek gegaan naar een jonge, gebruikte kano, vervaardigd uit duurzaam hout, die bovendien zodanig stabiel in het water ligt dat de veiligheid van de kinderen maximaal gegarandeerd is. De aangekochte kano voldoet aan die eisen; er kunnen zo’n 20 veilig kinderen in vervoerd worden. Het enige dat de kano nodig heeft is een laag goede, watervaste verf om hem beter te beschermen tegen de vernietigende effecten van water en weer; daarvoor gaat snel gezorgd worden.

 

 

Wij bedanken Stichting Uden WereldWijd, voor hun geweldige bijdrage die deze donatie mogelijk gemaakt heeft. Wij zijn blij met dit eerste prachtige resultaat voor NiCA.

Wordt vervolgd!

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel.

 

 

Leave a Reply