Terug in Oeganda: wederom een prachtige en onvergetelijke ervaring!

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this post in English.

 

Na opnieuw 7 weken in Oeganda, het land dat mijn tweede thuis geworden is, te hebben doorgebracht, heeft mijn familie me eerder deze week een warm welkom terug in Nederland bezorgd. Mijn reis was emotioneel, prachtig en daarnaast ook zeer succesvol!

Emotioneel, want de afschuwelijke omstandigheden waaronder het overgrote deel van de bevolking, vooral op het platteland, moet leven hebben me opnieuw enorm aangegrepen. De armoede is zo ontzettend confronterend. Steeds weer vraag ik me af hoe het toch mogelijk is dat rijkdom zo oneerlijk over de wereld verdeeld is; en steeds vaker stoor ik me aan het feit dat er mensen zijn die hiervoor bewust hun ogen sluiten.

Prachtig, omdat de natuur van Oeganda zo geweldig weelderig en kleurrijk is; tijdens deze tweede reis ben ik zelfs naar het meest zuidwestelijke deel van Oeganda gereisd; dat is het prachtige gebied waaraan Oeganda haar naam, “Parel van Afrika” dankt.

Niet in de laatste plaats is mijn reis zeer succesvol geweest. Immers, naast het feit dat ik uiteraard ons eerste project, HWMCO in Oeganda, heb bezocht, ben ik ook op bezoek geweest bij een basisschool die zich bevindt op Bwama Island, een eilandje in Lake Bunyonyi, gelegen in het zuidwesten van het land. Het is de locatie wij nu ons tweede project, NiCA (Nicky’s Care for Africa), gaan starten. We hebben het project genoemd naar onze helaas overleden zoon, Nicky, en het zal helemaal aan hem worden opgedragen.

Mijn eerste weken in Oeganda heb ik grotendeels doorgebracht in Kampala. Daar hebben Happy, de oprichter van HWMCO in Oeganda, en ik veelvuldig bij elkaar gezeten om toekomstplannen te bespreken en we hebben mensen ontmoet die een rol spelen in die toekomstplannen.

Daarna zijn Happy en ik naar het dorp Mbaba, waar HWMCO zich bevindt, gereisd; een lange reis over de weg die bekend staat als de meest gevaarlijke van Oeganda. Ik heb er de kinderen ontmoet die momenteel deel uitmaken van de organisatie en heb er diverse materialen gebracht. De foto’s hieronder geven een indruk van de heerlijke tijd die ik met de kinderen heb doorgebracht.

 

Vervolgens hebben we onze reis vervolgd naar het zuidwesten van het land, met bestemming Bwama Primary School, gelegen op Bwama Island in Lake Bunyonyi. De school worstelt met meerdere problemen, maar had onze aandacht getrokken naar aanleiding van publiciteit die ze gezocht hadden met betrekking tot vervoersproblemen van de leerlingen. In nauwe samenwerking met mijn contactpersoon aldaar, die het vervoer van de leerlingen onder zijn hoede heeft, gaat HWMCO-Nederland naar de beste oplossingen zoeken en fondsen werven. Ook over dit deel van mijn reis meer in volgende artikelen.

 

HWMCO-Nederland
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

NB: voor iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws op onze website bestaat vanaf nu de mogelijkheid ons dit te laten weten door hieronder als opmerking naam en e-mailadres achter te laten. Na aanmelding ontvangt u per e-mail de link naar elk laatst gepost artikel. Uw naam en e-mailadres zullen uiteraard niet gepubliceerd worden.

 

Leave a Reply