HWMCO in Oeganda

posted in: Uncategorized | 0

 

Please click here to read this article in English.

 

Heal the World Miracle Community Organization (HWMCO) in Oeganda is opgericht en wordt sindsdien geleid door Happy Mbabazi (1996) Al vanaf dat hij een kleine jongen was is hij zich ervan bewust geweest dat hij dolgraag mensen, vooral kinderen, wil helpen.

De organisatie bevindt zich in een klein dorp, Mbaba genaamd, in het Kiruhura district. Happy organiseert activiteiten voor jonge kinderen, zoals bijvoorbeeld knutselen, handwerken, het bespelen van koperblaasinstrumenten, culturele zang en dans, puzzelen en spelletjes, gymnastiek oefeningen. Basisvaardigheden lezen, rekenen en Engels worden spelenderwijs in het programma meegenomen.

Happy wil in het dorp Mbaba een gebouw realiseren, “Miracle Joy Centre” genaamd, van waaruit alle activiteiten die hij aanbiedt georganiseerd kunnen worden. Het gebouw zal in alle sanitaire behoeften voorzien. Beroepsgerichte trainingen, zoals naaien en timmeren, zullen aan het programma worden toegevoegd. Ook allerlei buitenactiviteiten en projecten zullen stap voor stap deel van het geheel gaan uitmaken; te denken valt daarbij aan sportactiviteiten, maar ook aan een boerderij waar naast een kippenfarm ook een paar koeien gehouden zullen worden.

Essentieel om te noemen is dat alle activiteiten zodanig georganiseerd zullen gaan worden dat er inkomsten voor HWMCO-Uganda mee gegenereerd worden.

Op termijn, als al het bovenstaande gerealiseerd is en soepel loopt, wil Happy zijn ultieme droom realiseren: een weeshuis dat de naam “Miracle Joy Orphanage”zal dragen.

HWMCO-Nederland is aanvankelijk opgericht met de bedoeling Happy te helpen om diverse lange termijn doelen voor zijn HWMCO in Oeganda, zoals we die met elkaar geformuleerd hebben, te realiseren. Middels HWMCO-Nederland hebben we, naast het verschaffen van veel kleine dingen, geinvesteerd in het brengen van faciliteiten en het uitbreiden van het perceel ten behoeve van deze lange termijn doelen.

In de fotoslider hieronder foto’s van Happy’s verblijf bij ons in Nederland in 2015/2016, onze bezoeken aan zijn organisatie in Oeganda in 2016, 2017 en 2018 en wat we er gebracht hebben.

 


 

Verklaring namens het team van HWMCO-Nederland:

Het spijt ons te moeten concluderen dat, als wij alles wat we de afgelopen drie jaar hebben aangereikt, in ogenschouw nemen, van kleine tot grotere investeringen, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en donateurs, tot ook de periodes die we op locatie hebben doorgebracht, er helaas ter plaatse nauwelijks vooruitgang is geboekt en de samenwerking niet is zoals die redelijkerwijs verwacht mag worden. Het gevolg is dat beoogde doelen niet zijn gehaald en dat dit binnen afzienbare termijn ook niet te verwachten is.

Aangezien wij onze verantwoordelijkheid richting onze sponsoren en donateurs zeer serieus nemen, is dit resultaat voor ons reden om voorlopig geen nieuwe fondsen voor HWMCO in Oeganda te werven. Wij hopen van harte dat dit slechts een tijdelijke maatregel hoeft te zijn en dat we mettertijd onze inspanningen om Happy te helpen zijn organisatie op te bouwen en onze gezamenlijk gestelde doelen te bereiken weer kunnen oppakken.

 

HWMCO-Nederland
‘We Fight Poverty by Bringing Development.’

 

Leave a Reply